10 augusti 2010

Missa inte den här novelltävlingen

Duo Dito Förlag och Manusassistans inbjuder till månadsmästerskap i novellskrivande under september 2010-maj 2011. Varje månad utmanar vi dig att skriva en nutidsnovell inspirerat av ett litteraturhistoriskt tema. Månadsbidragen bedöms av en oberoende jury som består av initiativtagare Anders Textorius i samarbete med litteraturvetenskapliga institutionen på Linköpings Universitet.


Månadsmästaren får ett skriftligt omdöme av juryn och sin novell publicerad på Duodito-webben under nästkommande månad och under finalmånaden.

Alla åtta Månadsmästarna kvalificerar sig till en publik finalomröstning som kommer att äga rum i maj 2011.

De vinnande novellerna kommer också att publiceras i antologin ”Nutidsnovellen 2010/11” som ges ut på Duo Dito Förlag efter finalen. *

I finalen utses årets Nutidsnovellmästare som - förutom äran - dessutom kommer att få ett hemligt pris.

Månadsmästare och nästa tävlingstema meddelas på www.duodito.se den 15:e varje månad. Så vad väntar du på? Vässa pennan, trimma tangentbordet och sätt igång att skriva ditt bidrag!


* I och med att du skickar in ditt bidrag till tävlingen godkänner du att din novell publiceras både på www.duodito.se och i novellantologin ”Nutidsnovellen 2010-11”. Du erhåller ingen royalty för ditt deltagande förutom ditt friex av boken men får beställa antologin för tryckkostnad + frakt från Duo Dito Förlag.

Tema i september "Liv och död"
Format: Novell

Längd: Max 10000 tecken (inkl mellanslag)

Genre: Valfri

Tema: "Liv och död"

Deadline: 15 september

Temat är inspirerat av barocken och din utmaning är att skriva en nutidsnovell i denna stil!

Barock: Mellan livshunger och dödsångest. Barocco betecknar kampen mellan polära krafter, strävan till fulländad harmoni (livet) och krafter som motsträvar detta (döden). Läs mer om Barocken »

Märk ditt bidrag med ”Nutidsnovellen – september” i ämnesraden och maila till: nutidsnovellen@duodito.se

Vinnaren publiceras på www.duodito.se den 15:e oktober.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...