2 september 2010

TEMA Komponera


Zabine tittade mot ytterdörren så att inte mamma såg henne, och smög ner i fruktträdgården där hon plockade äpplen från trädet.
När den uppvikta kanten på kjolen var full gick hon vidare till de ståtliga Sommargyllingarna som vajade i vinden. Försiktigt drog hon av några stycken som hon lade bland frukten, och tittade sig omkring i landet för att hitta flera sorter.

När Zabine var nöjd gick hon tillbaka till sandlådan där en sallad komponerades av det hon hittat. I en härlig mix av färger kunde man urskilja både Sommargylling, Blåklint, Rosor och äppelklyftor.

Det sista hade varit lite bekymmersamt att få till eftersom Zabine inte fick använda kniv. Men efter att hon funderat en stund var lösningen glasklar. Mammas trädgårdsspade var både hård och vass.

Zabine visste mycket väl att mamma skulle bli arg om hon hittade röran, men det var ju så roligt att för en liten stund känna sig stor.

1 kommentar:

  1. Vackert beskrivet, både flickans påhittighet o kompositionen i sandlådan.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...