Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 november 2010

Dagboksinlägg 24 nov


Gårdagen var fylld av diverse strul som berodde på stormen.
Imorse när jag tittade ut genom fönstret hade jag mycket god lust att strunta i världen och dra täcket över huvudet igen. Snön yrde och iskalla vindar möttes mitt på vår gård. Ja iallafall kändes det som om jag stod i centrum av ett stormanfall.
Barnen klädde på sig ordentligt ifall att vi skulle hamna i ett dike och bli sittande en stund. Filtar slängdes in i bilen.
Allt gick galant, och strax efter åtta satt jag i bilen vid skolan och skrev på dagens skrivpuff. Dessvärre har vi haft strömavbrott, och laddningen i datorn var på tok för låg.
Idag har äntligen bihåleinflammation veknat, och jag har inte fullt lika ont i skallen. Konstigt att man kan vänja sig vid att ha ont...men det har varit så i över två veckor och ändå har jag pluggat och levt som vanligt.
Tanken att missa en enda dag på skolan gör att jag proppar i mig vitaminer och gör sådant jag i normala fall inte gör.
Igår skrev jag en sammanfattning på mitt filmmanus, och började även med mitt andra filmmanus som jag ser så väl i mitt huvud, men inte riktigt hittat orden till ännu. Mycket frustrerande, men samtidigt driver det mig att söka ännu mer.
Nu skall jag packa ihop datorn och gå in på lektion.
Ha det gott allihop, och ha en underbar vintrig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar