Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?25 november 2010

Dagboksinlägg 25 nov Manushandledning

Idag vaknade jag trött som bara attan efter att ha gullat med min sjuka som hela natten. Lilleman hostar långt ned från bröstet och låter som om han skall kräkas när som helst.


Jag var på min första privata handledning med min lärarare. Vi spånade på filmmanuset, och vred det ut och in. Vilken grym känsla det är att ha någon framför sig som bollplank!

När jag en timme senare gick därifrån i snömodden med hoppande glada steg glödde nästan fingrarna av skrivbegär.I veckan såg vi förresten Selma Lagerlöfs Körkarlen. Victor Sjöström är ju världberömd för den, och det förstår jag mer än väl.

Jag satt på helspänn från första stund, och ville först veta vem hon väntade på, och när jag träffat honom, varför hon ville träffa honom. Vilken film!

Dubbelexponeringen kunde lika gärna var gjord idag, och filmen var så enormt bra gjord att man inte kunde tro att den var gjord 1921. Jisus amalia.

Den var både omtumlande för psyket, och själsligt tuff. Se den om du inte sett den.Jullovet närmar sig och jag vet exakt var jag skall tillbringa de mesta dagarna…i stolen med datorn framför mig. Barnen kommer att få dagarna , och nätterna är mina.

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar