Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 november 2010

Dagboksinlägg


Jaha, då var en mycket speciell dag slut. Vi har spånat hela dagen på ett filmmanus som hela klassen är involverad i…och …ha, ha…det har varit kul.
Nu har jag fått på min lott att skriva början på den så kallade Ordealen. Hm…
Jag har haft skallbank hela eftermiddagen och snoret rinner…så nu är det min tur att vara sjuk. Ha trodde jag ja. Imorgon skall jag träffa Kurt och några till i stan för att få info om Författarens verktygslåda, och på torsdag är det handledning igen.
Om två veckor…skall manuset in och visas upp. PANIK! herregud jag har ju inte ens slutet klart.
Nåja, det går nog…som farsan brukar säga.
Ikväll tog jag det superlugnt hem. Både älgar och hala vägbanor skrämmer mig. Att sedan ha ansvar för tre barn gör att det ibland kan gå MYCKET sakta i kurvorna. Det var ju i en av dem jag nästan frontalkrockade för några veckor sedan. Jag ser en repris varje dag i stort sett när jag passerar kurvan där det hände. Svårt att lura hjärnan.
Min hemsida har nu haft 107 klickningar och annonsen genom Google har haft 400 000 visningar. Ha, ha…mitt namn är välkänt nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar