TEMA Namn

Vår lilla pojke har idag uppnått den höga åldern tre år, och är enligt egen utsago ingen bebis längre.


Hampuz fick sitt namn en dag när jag gick mellan köket och barnrummet. Som i en blixt fanns det på mina läppar, och jag vände mig till Peter och berättade. Skrattande tittade han på mig och kliade sig på hakan. ”Hampus, ja det är rätt sött.” Eftersom jag var hundra på att det var rätt namn jag hittat var jag beredd att kämpa med näbbar och klor för att få det. ”Med Z på slutet” Sade jag triumfierande, lättad över att kampen varit så enkel, eller till och med obefintlig.

Och så blev det…

Den lilla krabaten fick namnen Hampuz Zackarias och efternamnet efter pappa. Vi får väl se om jag förenas med småttingarnas efternamn någon gång. Att gifta sig tycker inte jag är livsnödvändigt, utan ett sätt att förenkla för oss båda om någon av oss skulle falla ifrån.

Nåväl…lilla Hampuz är verkligen ett mirakel. Han är gjord en dag då jag på inga nåder skulle blivit gravid, och kämpade varenda dag för att stanna inuti magen när moder natur ville skicka honom på soptippen. Hemangiomet lilleman har i kinden skrämde skiten ur oss när han fick det som yttepyttebebis, men håller sig stången och varken växer eller minskar.

Han är vårt lilla, älskade mirakel, och idag…stiger han över strecket till tre år.

Hipp, hipp, hurra för vår lilla älskling Hampuz

Kommentarer

  1. Det känns som om den killen kan bära sitt namn med stolthet.

    SvaraRadera
  2. Man behöver inte byta efternamn för att man gifter sig. Fint namn på fin kille.

    SvaraRadera
  3. Låter som en stark och livsglad liten Hampuz. Grattis på födelsedagen!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg