TEMA Ett utmanande uppdrag


Pia tittade flera gånger på annonsen och log. Att göra något dylikt skulle väl inte vara några svårigheter. Dagens uppdrag: Gestalta en man så bra att dina vänner blir lurade… vinn massor av pengar.
Pia gick upp till Kalles garderob och letade en stund. Doften från hans rakvatten fanns fortfarande kvar i de vita skjortorna, och tröjan Pia slängt in den där sommardagen när allting hände, låg som en evig påminnelse i en hög på golvet.

Hon ruskade på sig och slog sig själv på kinden. ”Glöm det där nu, glöm.” En svart kostym av snyggt snitt plockades fram och en av julklappsslipsarna fick accentuera det lila i skjortan. Pia målade en mustasch, men tvättade snabbt bort den. Minnet var alltför påtagligt.

För vinsten i tävlingen skulle hon kunna starta på nytt. Lämna staden och kanske t.o.m landet. Kalles skugga låg över huset, och smärtan gjorde så att allting hon gjorde blev som att leva bredvid en frustande vulkan. Pia behövde luft under vingarna, och nu kanske det fanns en chans.

Eftersom hon inte hade några herrskor fick det duga med de mörka tennisskorna hon använt vid begravningen.

Kommentarer

 1. Känns som ett abrupt slut, jag fick en chock. Trodde att det var en fd man, som relationen tagit slut med.

  Hur går hennes tankar? Varför vill hon vara med i tävlingen? Eller det kanske hon inte vill, bara klä sig i hans dofter?

  Mystiskt :-).

  SvaraRadera
 2. Tycker du får med mycket med känslor.
  Bra och hemsk text.

  SvaraRadera
 3. Smart att tjäna pengar på sin döde man.

  SvaraRadera
 4. En liten detalj i en intressant text - hur bedömer de tävlingen? Vem ser?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg