Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?22 november 2010

TEMA Ett utmanande uppdrag


Pia tittade flera gånger på annonsen och log. Att göra något dylikt skulle väl inte vara några svårigheter. Dagens uppdrag: Gestalta en man så bra att dina vänner blir lurade… vinn massor av pengar.
Pia gick upp till Kalles garderob och letade en stund. Doften från hans rakvatten fanns fortfarande kvar i de vita skjortorna, och tröjan Pia slängt in den där sommardagen när allting hände, låg som en evig påminnelse i en hög på golvet.

Hon ruskade på sig och slog sig själv på kinden. ”Glöm det där nu, glöm.” En svart kostym av snyggt snitt plockades fram och en av julklappsslipsarna fick accentuera det lila i skjortan. Pia målade en mustasch, men tvättade snabbt bort den. Minnet var alltför påtagligt.

För vinsten i tävlingen skulle hon kunna starta på nytt. Lämna staden och kanske t.o.m landet. Kalles skugga låg över huset, och smärtan gjorde så att allting hon gjorde blev som att leva bredvid en frustande vulkan. Pia behövde luft under vingarna, och nu kanske det fanns en chans.

Eftersom hon inte hade några herrskor fick det duga med de mörka tennisskorna hon använt vid begravningen.

5 kommentarer:

 1. Känns som ett abrupt slut, jag fick en chock. Trodde att det var en fd man, som relationen tagit slut med.

  Hur går hennes tankar? Varför vill hon vara med i tävlingen? Eller det kanske hon inte vill, bara klä sig i hans dofter?

  Mystiskt :-).

  SvaraRadera
 2. Tycker du får med mycket med känslor.
  Bra och hemsk text.

  SvaraRadera
 3. Smart att tjäna pengar på sin döde man.

  SvaraRadera
 4. En liten detalj i en intressant text - hur bedömer de tävlingen? Vem ser?

  SvaraRadera