Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?1 november 2010

TEMA Tjuvstarta

”Vänta!” Elin sprang så fort hon kunde, men de höga klackarna vållade henne stora bekymmer. Till slut stannade hon modfälld och totalt slut. ”Fuck! Fuck! Fuck! Varför kunde jag inte slängt luren i örat på Martin och rusat tidigare. Han ville ju bara tjafsa om gårdagen. Helvete!” Klickandet av klackarna ekade på trottoaren när Elin skyndade sig ned mot staden som låg nere vid havet. Fötterna ömmade och det dröjde inte många minuter innan skavsåren gav sig till källaren.


Mannen som kom glidande längs gatan kände en glädjeilning när han såg Elin. Hon var så nära perfekt någon kunde vara, och det långa ljusa håret skulle vara skitsnyggt att ha flätat. Eller…varför inte färga det som han brukade. När ansiktet ruttnade förblev håret som det alltid varit, och de andra nere i källaren skulle säkert tycka att det var roligt att få ett nytt tillskott.

Mannen bromsade in bara några meter efter att han passerat Elin, och studerade nyfiket hennes vackra ben. Eventuellt skulle de kunna vara fantastiska att använda som lamphållare. En stor skärm skulle dölja avsågningsstället och att dra in el kunde väl inte vara alltför svårt. Mannen trummade med fingrarna mot ratten, och han stannade för att snabbt slänga upp dörren rätt i huvudet på Elin.

Kloroformtrasan fungerade lika bra som alltid och filten fick agera fängsle med ett extralångt buntband runtom. För en sekund tänkte mannen att han skulle tjuvstarta med att skära loss ett finger, men sansade sig. Platsen var illa vald och någon kunde komma när som helst. Tids nog skulle han få njuta.

Han log nöjt åt sig själv när han tittade i backspegeln, och blinkade ordentligt innan han for iväg. Mannen satte på sig hörlurarna där senaste inspelningen fortfarande pågick. Skriket ekade i öronen på honom.

legs Pictures, Images and Photos

1 kommentar:

  1. Vilken äcklig skräckis! Får "När lammen tystnar"-vibbar. Otäckt bra!

    SvaraRadera