Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?11 december 2010

Dagboksinlägg 11 dec

Nu är jag stelfrusen in i märgen!


Hela dagen har gått åt till att ta reda på efter snickarna som kastade ned vårt gamla tak på backen nedanför huset. Trä, tjärpapp och plast låg i en enda röra som vi redde upp med stort tålamod.

Peter for iväg med hela packet till soptippen, och parkerade bilen nedanför huset, redo att ta reda på morgondagens brädor och papp.

Jodå, imorgon är det samma visa igen! Då skall sista biten av vårt gamla tak säga adjö, och på måndag skall det nya upp. Vårt hus blir så vackert! Tänk att ett tak kan göra sådan skillnad.

Skrivandet har legat på is idag, men efter att vi fått igång gasolkaminen tinar jag sakta upp. Så min natt skall tillbringas framför datorn.

Igår natt tittade vi på en underbar film som heter Slumdog millionaire, underbar på ALLA sätt. Ett skitbra skrivet manus som fick mig att oa och aa gång på gång. Rekommenderas varmt!

Nu skall vi gosa och njuta av familjeliv några timmar innan allvaret drar igång.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar