Dagboksinlägg juldagen


Julaftonen tillbringades i stan hos svärmor och hennes gubbe med resten av Peters släkt. Det var god mat och högljudda diskussioner om dokusåpornas vara eller inte vara, och om BlondinBella som ansågs supersmart av tjugoåringen medan vi andra ryckte på axlarna och bara kallade henne smart.

Vår lilla treåring blossade snabbt upp i hög feber för att en stund senare rasa ned till normal temperatur. Jag var både hostig och snorig, och hade helst velat lägga mig under täcket och sovit.
Barnen fick MASSOR av julklappar, och visste inte var de skulle börja sin lek när allt var klart. Det blir som ett sort limbo när tomten lämnat huset. Barnen blir stökiga och går runt ,runt bland alla leksaker.

Klockan åtta, lagom till kaffet...kommer lilltösen fram till mig och berättar att hon är trött, och en timme senare kommer Lilleman och berättar att han är trött och vill hem NU...
Ja kära vänner då är det bara att gilla läget, för när Hampuz blir trött måste han i säng snabbt, eller iallafall sättas i bilstolen. Jag hade redan packat klapparna, och satte på våra små ytterkläderna.
Vägen var fylld av gnistrande is, och drivor av snö låg på vägen, men inte alls så farligt som jag befarat.
Väl hemma lade vi snabbt småttingarna till sängs och satte oss i soffan för att summera kvällen.

Mitt i natten gråter Lilleman, och jag inser snabbt att han har feber igen, sedan vaknar de andra barnen tätt efter varandra...alla med feber. Jag blir galen! Razmus har nu haft FEM febertoppar på lika många dagar.
Imorse vaknade jag och snöt mig själv, Zabine och Hampuz innan jag drog över dem täcket. Febern var puts väck igen! Peter stackaren låg i soffan, less på vår hackhosta.

Efter en god frukost tog vi fram alla spel och legobyggsatser som barnen fått, och lekte med dem.
Ute har det stormat hela natten, och nu med, men den befarade snön har uteblivit som tur är. Jag har absolut ingen som helst lust att skotta idag!
Lilleman sätter ihop brorsans Geomag, och Peter bygger Puzzleball med äldsta sonen. Lillstintan leker med Betty Spagetti.

Min Trollnovell är hopsatt, men ännu inte redigerad. Jag hoppas kunna ta itu med den idag, men...nja...det är ju trots allt juldagen.

Ha en underbar dag!


Kommentarer

Populära inlägg