Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 januari 2011

TEMA Snoka

Jag sträckte armarna högt över huvudet och gäspade stort, stängde och öppnade händerna flera gånger, och gnuggade John Blunds sandrester ur ögonen. Rummet var dunkelt och jag tände en lampa som satts fast med en klämma på bokhyllan bakom mig. Långsamt satte jag ned fötterna en efter en på den mjuka mattan.
Pennan jag alltid skrev med låg på golvet nedanför sängen, och jag plockade fundersamt upp den. Jag hade inget minne av att jag använt den, och lade pennan bredvid min röda dagbok som låg i bokhyllan. Huttrande drog jag på byxor och t-shirt för att sedan smyga ut i köket och försiktigt ta fram en skål och en sked. Puffarna frasade när de träffade mjölken jag hällde i nästan samtidigt.
Exakt i det ögonblicket som skeden träffade munnen slog det mig att dagboken legat annorlunda än jag brukar ha den, och med bultande hjärta rusade jag in i rummet för att undersöka om hårstrået jag alltid placerad i den var kvar. Det var borta!
Jag hörde Ola röra sig i sitt rum, och kände en stor ilska och irritation arbeta sig upp inom mig. Den jäveln hade snokat i mitt hemligaste rum av dem alla. Min dagbok…
diary Pictures, Images and Photos

Med boken i handen rusade jag genom hallen och köket vidare in i sovrummet och slog honom hårt i huvudet med den. ”Hur faan jävla lågt kan du sjunka egentligen? Räcker det inte med att nedvärdera allt jag gör?” Ola kisade nyvaket mot mig och log. ”Jag vet ju allt, jag var ju där…” Han tog sig åt huvudet. ”Aj det där gjorde ont!” I mitt inre gick jag igenom det jag skrivit i boken. Kärlekstörstande rader som avlöste varandra…ärligt, blottat in i det innersta. Jag vägrade att gråta inför honom och bet mig så hårt i läppen att jag kände blodsmak.

Raljerande log Ola mot mig, och jag kände hjärtat hoppa till som vanligt medan något varmt strömmade inom mig. ”Så du älskar mig?” Orden lät så fula i hans stora mun, och jag grät inombords och förbannade mig själv att jag varit så oförsiktig.

Utan att svara honom gick jag in till sängen igen, och kröp ned. Smärtan skar genom mig som knivar, och tanken jag haft att slänga ut honom från mitt liv växte sekund för sekund.

Plötsligt kastade jag mig upp och rusade in i köket där Ola satt och åt frukost. Leende tittade han på mig och lade handen över min. ”Jag gillar dig också, förlåt att jag snokade men den bara låg där och ropade på mig.” Min andning blev snabbare och snabbare, och orden jag borde sagt för länge sedan gled över min mun. ”Du måste flytta, jag mår dåligt av dig. Du får en vecka på dig.”

Ola satt tyst en lång stund innan han nonchalant gick ifrån sin tallrik i syfte att jag skulle ta reda på den. ”Okej, jag förstår inte varför du är så jävla konstig, men…” Han tvekade några sekunder innan han fortsatte. ”Du är jävligt bra i sängen, och tydligen tycker du att jag är det med.”

Jag hörde honom klä på sig, dra i några lådor och ett ritschande när han drog igen dragkedjan på väskan. Sedan slog ytterdörren igen med en hård smäll.

Tystnaden i lägenheten ekade ihåligt inom mig, men jag kände lättnad.

7 kommentarer:

 1. Usch mitt hjärta började klappa i takt med tjejens, var nog bra att hon slängde ut honom.
  Grattis till alla dina framgångar, jag gläds verkligen med dig!

  SvaraRadera
 2. Jag vill beställa din bok, men jag skulle vilja att du skrev en rad i den, är det svårt att ordna? Annars beställer jag ändå....
  Kram

  SvaraRadera
 3. Text med känsla. Jag tror inte jag behöver skriva så mycket mer.

  SvaraRadera
 4. ja bra jag har aldrig skrivit dagbok.
  Men förstår känslan skulle aldrig kunna snoka i en.

  SvaraRadera
 5. Hej! Jo, jag kommer ihåg att du tyckte om boken:). Jag vet att det är svårt att avsätta tid för sig själv när man har växande barn, men jag tycker att det är bra att du gör det. Lycka till med skolan och skrivandet!
  Kram, Maria

  SvaraRadera
 6. En dödssynd att läsa andras dagböcker eller brev. Bra beskrivet!

  SvaraRadera