Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?21 februari 2011

Kvällsinlägg 21 feb/ En vanlig skoldag

aha, så var jag ännu en dag rikare med massor av information om hur man skriver om gangstrar och deckare. Dessutom fick vi lära oss hur man lägger in voiceover i filmer på ett bra sätt. Jag vet inte om jag skall använda det i min kommande film...måste fundera och testa det först.
Vi såg en film där biljakter avlöstes av springande karlar som jagade varandra. Det var en klassiker från 1971, och den var så tråkig att jag somnade korta stunder här och där. Det blev inte mycket till innehåll för mig inte.
Efter skolan hämtade jag en motvillig sjuåring som vägrade att följa med hem, och inte gav sig förrän jag hotade med att lyfta upp honom på axeln och bära ut honom. Moloken stampade han sig ut, förbannad så förbannad. "Jag ville ju leka!" skrek han med hög röst.

De två andra var lite enklare att hämta, men ville också stanna kvar. Det är bra när ungarna trivs på dagis, men det vore skönt att någon dag få två lyckliga barn som studsar av lycka över att få gå hem.
Kvällen skall jag tillbringa med filmmanuset.
Godnatt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar