Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?23 mars 2011

Dagboksinlägg 23 mars

Det har gått troll i mitt skrivande, och helt plötsligt har hela mitt CELTEX-program som jag skriver filmmanus i bara försvunnit puts väck ur datorn.
Som tur är har jag den ovanan att skriva ut det jag skrivit på papper, och dessutom spara det på ett usb-minne, ifall att.

Det har jag användning av nu, men hela gårdagens inskrivna dialoger får jag skriva in igen.

Jag vet inte alls vad som hänt, men tydligen kan jag inte lita på Mac, och måste lära mig att använda SPARA- knappen oftare.

Idag skall jag på handledning hos min lärare Kurt Öberg, så nu sitter jag på ett cafe på Söders höjder och skriver.
Internet fungerar ungefär dubbelt så bra härinne.

Igår natt sammanställde jag alla anteckningar som jag gjort när min lärare haft lektioner med oss, och gjorde en tjock Bibel av alltihop som är en guldgruva av tips och lektioner i hur man blir en bra filmmanusförfattare.
Det är så underbart att sitta och läsa alla dessa underliga ord och verkligen förstå. Det känns som om jag käkat ett lyckopiller fyllt av skrivenergi. Orden flödar mellan mina fingrar, och jag hinner knappt trycka ned tangenterna.

Vecka 15 skall hela klassen åka till Fårö(Gotland) till ett vandrarhem för att skriva hela veckan. Vilken enorm lyx! Och allt är GRATIS!
Men, men…det innebär att filmmanuset skall vara någorlunda färdigt när jag skall iväg, och hittills har jag skakat ihop cirka en fjärdedel. Dock vet jag exakt hur de andra delarna skall vara eftersom jag och Kurt gjort ett träd där alla viktiga delar som skall finnas i ett manus är uppskrivna och färdiga att tjoffas in och få dialoger. Jag brinner av längtan varje morgon att få skriva, och blir nästan irriterad när livet tvingar mig att göra vanliga simpla, tråkiga ärenden hos banker och dylikt.

Ute lyser solen, och jag lovar att det rycker i mig att gå ut i solen och skrika rakt ut av glädje. Nu är det ÄNTLIGEN vår! Snart kan jag slänga ner ungarnas vinterkläder i förrådet och plocka upp vårliga jackor, och stövlar. Det blir luftigare i garderoberna och även färggladare. Såååå jag har längtat.

1 kommentar:

  1. Men blir jag avundsjuk nu eller? *s* På Fårö har jag varit många, många gånger. Ni kommer att passera ett litet samhälle på vägen dit som heter Lärbro. Tänk på mig då, för där växte jag upp:). Hälsa Gotland från mig!
    Kram!

    SvaraRadera