Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 mars 2011

TEMA Att kliva över gränsen

Igår fick jag ett mejl från en av projektledarna till nya VILDSINT. Han frågade om min novell Skam och Skuld var tagen från verkligheten eller om den var fikitiv. Leende svarade jag som det var att historien kommit till mig i samma stund som de berättade att årets tema var Skymningsland. Jag skrev den på cirka en timme, och det verkade som om någon stod bakom mig och berättade den. Så verkligt var det.

Ibland undrar jag hur långt jag kan gå in i en människas hjärna, och är rädd att kliva över gränsen till det tillåtna. Men å andra sidan? Vem är det som sätter gränser för vad folk vill läsa? Det är ju bara att stänga igen boken, eller surfa ut från sidan om man berörs illa av det jag skrivit.

Tanken med texterna är att beröra in i själen och väcka slumrande tankar. Vem vet, min text kanske manar någon till eftertanke och får honom eller henne att tänka om. Förresten är det inte jag som väljer vad jag skall skriva, det är min medhjälpare som med halvhög röst pratar i mitt högra öra. Nästan alla noveller jag skrivit genom åren hittar du på hemsidan http://www.anithaostlund.se/

Jag vet att de kan stjälas och användas av andra, men hoppas och tror att människor inte gör så.

Igår spelade jag in mig själv när jag läser ur min pågående bok som handlar om samma sak som mitt filmmanus jag skriver i skolan http://www.youtube.com/watch?v=JgU-hmxcr8o
Tanken med det var att placera den på en ny sajt för att försöka få andra att sponsra min boktillverkning hos Papertalk. Sajten heter http://www.fundedbyme.se/ och är svensk trots det engelska namnet. Min favoritkille Tommy K Johansson har snabbt snappat upp honom som startade det och gjort en intervju som du hittar på hans sida http://blogg.tkj.se/funded-by-me-crowdfunding/

För övrigt kan jag berätta att Tommy är en fena på det här med dator och bloggande. Kika in på sidan och surfa runt några timmar så förstår du vad jag menar. Dessutom svarar han på frågor.

Inatt satt jag tills klockan två med bokmanuset och somnade nöjt med Lilleman och Peter på varsin sida för att falla in i tung sömn och sova oavbrutet tills imorse. Nu mår jag toppen och skall fortsätta med sammanfattningen till filmen. Det är lite ovisst hur den skall sluta, men jag har en grymt cool ide som jag måste göra lite research om.
Ha en underbar dag.

3 kommentarer:

  1. Önskar dig jättemycket lycla till!

    SvaraRadera
  2. Om man aldrig kliver över några gränser? Undrar om det händer något då.

    SvaraRadera