Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 maj 2011

Dagboksinlägg 15 maj

Idag vaknade jag av att regnet droppade från taken, och ett stilla sus från vinden som drog genom vårt bygge.
På var sida om mig låg Zabine och Hampuz utslagna. Vi tittade ju på eurovision igår, och småttingarna slocknade i soffan.
Efter frukost stoppade vi in oss i Peters pickup för att åka till Stenhamra ute på Ekerö för att kolla på ytterligare ett jobb som han fått in. Mannen som vill ha hjälp skickade det helt sonika ett brev till oss med en massa ritningar.

Så just nu sitter hela familjen på stranden vid Slagsta och väntar på att färjan skall ta oss över till andra sidan vattnet.

Jag såg en chans att få lite skrivet, och tog med datorn. Det går förvånansvärt bra att göra det i baksätet som är anpassat för småungar, inte vuxna.

Till och med hundarna har fått följa med idag, och Zilla står med tassarna mot fönstret största delen av tiden. Hon är lite skitzad inför att åka bil. De är ju för det mesta kvar hemma i huset.

Nu skall jag tota ihop en skrivpuff, och sedan börja med manuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar