Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 maj 2011

TEMA Glömma, Undantag, Soppa, misstänkt

Det där lilla kräket som låg i min soppa var misstänkt likt en spyfluga.
Utan undantag hade jag blivit levererad gourmematen med tillhörande detaljer av en kvinna i trettiofemårsåldern med en byst av megamått. Hon var söt, men jag såg direkt att ansiktet var fyllt av botox och allehande konstigheter som skapade höga kindknotor, tjocka inbjudande läppar, och en haka som skulle gjort varje kvinna avundsjuk.

Jag insåg också snabbt att det bara var att glömma möjligheten till en date med henne, och drog upp axlarna i en hjälplös gest.

När jag klagade på soppan tittade hon på mig som något katten släpat in, och spottade i min mat. ”Nu har flugan fått sällskap” sedan gick hon iväg.
Jag reste mig, lade pengarna på bordet och gick ut genom dörren .

2 kommentarer: