1 juli 2011

Dagboksinlägg 1 juli

Klockan hann bli två innan jag kom i säng, och morgonljuset började öppna upp landskapet framför vårt hus. Det varma vädret gjorde att vår inomhusmiljö var äckligt fuktig, och jag funderade några sekunder på att sova på soffan.

När jag vaknade imorse stod klockan på 4.30. Zilla klöste på sänggaveln och ville ut, så det var bara att gilla läget och kliva upp.

Jag möts av ett skönt svalkande regn som är sådär lagom att man inte behöver några regnkläder. Naturligtvis har jag glömt att ta in handdukarna från igår, och badkläderna. De är våta och doftar skog.
Peter och jag pratar om olika jobb han håller på med, och hur vi skall lösa dilemmat med att vårt eget tak också behöver läggas.
Ovanpå det har vi en gäststuga som skall renoveras från topp till tå. Gud vad jag älskar att bo i hus, det finns alltid något att göra. Både Peter och jag är lika rastlösa och trivs när det händer saker runt oss.

Mitt eget jobbsökande går trögt så trögt. Två svar har jag fått. Två svar på över hundra ansökningar, hm...dags för företag att gå kurs i data? Man kan ju skicka ett massmejl till de som inte får jobbet, inte bara totaldissa dem. Nä, så skulle jag aldrig göra. Det är både ohövligt och otrevligt.
Det lutar mer och mer åt att jag skippar a-kassor som lurar en på pengar, och startar eget.
Ett bokförlag till mina och andras böcker vore inte fy skam, och möjligheten att ta spökskrivarjobb finns ju. Ett ligger och väntar, men går ut på att vi delar avansen, så det är nog inga stora pengar...men, men...vem vet.

Vår lilla kisse Zally möter mig kurrande när jag kommer ut på mornarna, och största bekymret just nu är att hålla dörrarna stängda. Den lilla illbattingen smiter säkert ut så fort hon kan, och då kan det sluta med förskräckelse. Hon hittar nämligen inte hem än, och har inte heller fått alla vaccinationer. Nä, det blir till att tjata några varv till på ungarna om hur viktigt det är att stänga dörrar och fönster.

Igår badade barnen i poolen tills läpparna var blåa. Solen sken obarmhärtigt, och jag höll mig på bron där det är skugga. Underligt att ju äldre jag blir desto mer känslig blir jag för att vara i värme och sol. Förvisso har jag aldrig varit någon soldyrkare, men idag föredrar jag skugga, och att pyssla i trädgården sena sommarkvällar då solen gått ned.

En av mina skrivarvänner på 1av3.se skrev ett meddelande på min blogg igår där hon berättade att hon gått och nynnat på min nyskrivna låt som jag visar upp på youtubeklippet på min blogg. Jag blev naturligtvis jättestolt, och grubblade på hur jag skall hinna skriva fler låtar. För det är inte bara noveller och böcker som snurrar i min överhettade hjärna, även sångtexter och melodier tar plats.
Min dotter sjunger ständigt liksom mig, och hittar på olika sånger. Barnen är inte så lite irriterad på mig eftersom jag alltid hittar på en sång om ord de säger eller saker de gör.
Tyvärr är jag urusel på att skriva noter, men löser det genom att spela in sångerna jag kommer på.

Nu börjar barnen vakna och jag skall sy ihop novellen till UMEÅ för att försöka hitta en ny till ICA. Det är ju deadline den 15:e juli på ICA, så det gäller att ösa på lite.
Efter frukost skall jag lägga in de tvättade kläderna i sina skåp och diska...men efter det...då skall jag skriva igen.

Ha en härlig skrivardag

1 kommentar:

  1. fattar inte hur du klarar att ha så många saker på g hela tiden, enastående!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...