22 juni 2011

Kvällsinlägg 22 juni-BTJ:s lektörsomdöme

Idag hände något jättekul...jag fick lektörsomdömet från BTJ på min bok TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL.


Så här skrev de:
Personligt och självutlämnande berättar Anitha Östlund om hur hon mot alla odds blev trebarnsmor. Vid 36 års ålder träffade hon mannen i sitt liv och de bestämde sig för att bilda familj. Något som var lättare sagt än gjort. De drabbades av tre tidiga missfall och ställde in sig på ett liv utan barn. Men som ett mirakel blev Anitha vid 39-års ålder äntligen mamma. Med ett par års mellanrum fick de ytterligare två barn. Alla tre graviditeterna var svåra och hon drabbades av bland annat föreliggande moderkaka och andnöd. Dessutom kom alla tre barnen att födas för tidigt och förlossningarna var svåra och komplicerade. Om allt detta beskriver författaren i dagboksform. Stilen kan ibland tyckas pratig och berättelsen kunde ha blivit bättre av hårdare redigering. Trots detta är den läsvärd och kan säkert ge hopp till kvinnor i samma situation.-

Kanske dags att sätta tänderna i den, och skriva romanen alla vill ha?
Skämt åsido så blev jag glad över omdömet, och hoppas få romanen jag tänker skriva om det upphöjd till skyarna.

Idag har jag hoppat studsmatta, diskat, vallat hundar, skällt på barn och torkat snor på Lilleman.
Tänk att det kan vara så härligt att bara vara mamma...
Peter jobbade "bara" vanligt idag och sitter nu och skriver offerter. Många vill ha hans hjälp, men tiden räcker inte till för alla jobb.

Mamma ringde och frågade om vi kommer hem till midsommar (hon fyller år den 25:e), men vi får nog skippa det eftersom vi är lite skrangliga allihop.
Nu skall jag skriva manus.
Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Fint omdöme!
    Här kommer vi stanna hem-hemma under midsommar, jag är ingen större fantast av "små grodorna" och antagligen kommer det att regna!?
    Får jag bara en bit sill och några färskpotatisar är jag glad!
    Kram

    SvaraRadera
  2. ta verkligen till dig omdömet, det var fina ord!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...