Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?31 juli 2011

TEMA Lyhörd

"Om jag lyssnat på min väns varningar hade aldrig detta hänt." säger mannen när jag hittar honom en decembermorgon vid Floridas västkust.Han är inte skadad, mest arg och irriterad på sig själv för att inte ha uppmärksammat att sanden blivit genomspolad av havet hela natten, och agerade kvicksand.
Jag drar ut honom ur den gula jeepen, och tillsammans försöker vi rädda bagaget som ligger i baksätet där sanden sakta men säkert lurar sig in, och täcker det.
"Jag har säkert åkt här tusen miljoner gånger förut, och aldrig har jag känt minsta grymtning från stranden. Med min erfarenhet borde jag varit mer lyhörd för naturen."

Plötsligt lägger han sig bredvid jeepen och hasar sig in i den.
Vad i helskotta gör idioten? tänker jag och skyndar mig fram till honom.
   "Nej, nej...du måste fotografera det här." Mannen räcker mig en mobil, och pekar på en knapp. "Där trycker du. Skynda dig innan hon försvinner. Vänta..." Han tänder en cigarrett och lutar sig ut genom fönstret för att nonchalant blåsa ut röken. "Fotografera nu."
   Med huvudet fullt av tankar gör jag som han säger, och skyndar mig sedan fram för att hjälpa honom en andra gång.
   "Tack för hjälpen. Du tycker väl att jag är alldeles galen, men du förstår...vi har ett vad grabbarna och jag. Den som knäpper coolaste bilden vinner två flaskor Chivas Regal. Som tack får du smaka...ge mig bara ditt nummer."
   Jag skakar på huvudet åt hans tokigheter, men rabblar upp siffrorna i mitt telefonnummer.
   "Hörs ikväll då." säger han och springer iväg.

Några timmar senare ringer han och bjuder in mig till festen nere i restaurangen, och ni förstår säkert att det inte var någon vanlig sådan. Grabbarna var härligt galna, och lockade fram många skratt med sitt beteende.

3 kommentarer: