Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?9 augusti 2011

TEMA Att håna

"Ha" Petra Malkovic röst är ironisk, och ögonen är hopknipna till smala springor.


"Jag bara väntar på den dagen då jag blir avslöjad. När allt hånande av min patetiska figur gör att jag brister i gråt på scenen." Hon tar av sig de färggranna kläderna, och torkar snörvlande bort snoret med en pappersnäsduk. "Den här dumma förklädnaden som lurar folk att skratta är så förljugen och falsk att jag ibland skäms för att visa mig. Vem vill bli utskrattad kväll efter kväll?"
   Petra kliver ur byxorna som är fyllda av målarfärg. "Tror ni för ett enda ögonblick att jag älskar att få färg kastad på mig? Att jag tycker det är roligt att snubbla och slå skenbenen på metallstången cirkusdirektören sätter ut med jämna mellanrum?"

Jag backar mot dörren lite smårädd för ilskan jag ser i hennes ansikte. Den milda och ständigt skrattande clownen är mycket lättare att hantera än det här växande monstret.

"Tror du?..." fortsätter hon, och knyter upp de svarta alldeles för stora lackskorna. "Tror du att jag trivs med att bli hånad? Det här är ett yrke som innebär smärta, mycket mer sådan än ni fattar. Du är en av de där sensationslystna journalisterna som ständigt snurrar runt i media på jakt efter det perfekta scooopet. Varsågod, här är det. Clownen som hatar att vara rolig! Sug på den du!"

Petra Malkovic kastar skon mot mig och fotografen som knäpper kortet i exakt samma ögonblick.

Dagen efter finns bilden på förstasidan på expressen.
Petra Malkovic i exklusiv intervju "Jag hatar att roa" 


Behöver jag säga att hon blev nedringd av bittra människor som kände sig lurade, och att föräldrar krävde tillbaka pengarna för att hon drivit med deras barn? Artikeln gav gensvar i hela Europa, och cirkusarna lade ned projekt clown, rädda att råka ut för samma sak.
7 kommentarer:

 1. Gillar som man säger på facebook

  SvaraRadera
 2. Kul och intressant, fantasirikt. Jag skulle inte heller vilja vara clown.

  SvaraRadera
 3. Mycket kul och levande skrivet! :)

  SvaraRadera
 4. Nej jag tyckte inte den var kul. Mest sorglig och lite obehaglig faktiskt. Bra skrivet, men jag tyckte inte om att läsa den måste jag erkänna. Ta inte illa upp snälla du!

  SvaraRadera
 5. Ja vilka konsekvenser. På sätt och vis skönt att erkänna för sig själv att hon vantrivs, kanske? Jag tänker att det ibland är mycket jobbigare för människor runtomkring med folk som visar ilska, än det är för den som är arg. Bra skrivet!

  SvaraRadera