Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?16 augusti 2011

Uppdatering av hemsidan Speed bygg & plåt och min egen

I förrgår satt jag tills klockan halvfyra på morgonen med uppdateringen av Peters hemsida Speed bygg & plåt. Jag var redigt trött då jag lade mig, och gårdagen var något seg.

I går uppdaterade jag min hemsida på adressen www.anithaostlund.se
Sidan med Skrivpuffar har fått utökats, och de som gästbloggat mig har fått lite extra reklam i och med att jag placerat dem på en speciell sida.

Nåväl, klockan var närmare tolv innan allt var färdigt. Fotografierna på vår uppbyggnad och tillbyggnad sattes in på sidan, men har inte släppts ut ännu.
Då lyssnade jag på Ann Ljungbergs föreläsningar, och skrev anteckningar så pennan glödde. Hon hade skrivit PDF:er som jag laddade ned, och fyllde med extramaterial, sedan hamnade alltihop i en speciell pärm.

Gårdagen var relativt lugn tills Peter dök upp vid sextiden, då han och jag bar bort plåten han knäckt.
Idag skall det nämligen komma en stor lastbil med material till huset, och det skall ligga där vi lagt plåten tidigare.

Idag skall Zabine träffa sina klasskompisar för första gången, och Hampuz skall vara ensam på dagiset. Razmus får stanna på fritis för första gången på flera månader. 
Zabine och jag blir bara kvar i en och en halv timme, sedan får vi åka hem.

Utanför fönstret hänger regntunga moln som hotfullt får snickarna att sätta presenning över de nygjorda kuporna, för säkerhets skull. Om det blir regn inne på vinden/uppbyggnaden blir det katastrof. Isoleringen får INTE bli blöt. 

Mannen som gjort ritningarna på huset skall komma hit. De är nämligen felgjorda, och våra stackars snickare kliar sig i huvudet, och gör sitt bästa. Det tar mer tid, och kostar mer pengar. Inte alls bra.

Peter springer mellan husbygge och egna jobb. Dessutom hjälper han grannar till höger och vänster. Det har blivit värsta byggarskjutsen här i byn. Samtliga grannar bygger på sina hus. Det är nya takpannor, målning av hus, uppbyggande av hus och renovering.
2 kommentarer:

  1. Din hemsida är jätte fin :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för din fina kommentar. Jag har svarat på den i min blogg (i det inlägget du skrev den i) :)

    SvaraRadera