Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 september 2011

6 september-diagnos löv

Idag gick det förvånansvärt galant att få med ungarna till skolan.
Regnet droppade, så det kanske var en av anledningarna.

Alldeles nyss pratade jag med en kvinna på Telia som lovade att kolla vad som hänt med det mobila nätet ute i Grödinge. Hon sade att sommarens bladtyngda träd kunde vara en orsak till att nätet svajade, men sade i nästa sekund att det nog inte var felet hos oss.
Man blir smått galen av att ständigt skickas ut från internet, och för det mesta lägger jag ned skiten, och gör annat. Nåväl nu faller ju löven av så snart kanske jag kan få vettigt nät igen.

Igår natt skrev jag en historia som eventuellt skall publiceras i en antologi, och hann då inte pyssla så mycket med manuset.
Dock blev det lilla som skrevs kanonbra, och jag längtar tills boken är färdigredigerad och åker till sina testläsare. En ur var ålders- och könsgrupp.
Nu är det dags för hemfärd.
Hittills har jag suttit på skolans parkering och surfat, skrivit inlägg och svarat på mejl. Nu är klockan tio, och det är dags att fara hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar