Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 september 2011

7 september-filmmanusförfattarmöte och renovering av hus

Så var det dags igen.
Internet fungerar kasst, och regnet öser ned.
Lösningen för mig blir då att sitta i bilen och skriva igen.
I vintras när jag gick på Manuspiloternas satt jag på morgnarna utanför skolan och skrev. Tjocka filtar virades runt benen, och på fötterna bar jag kängor.

Idag är det en typisk höstdag, och allt det gröna byts på bara några få dagar ut till brunrött, och grått.
Den här tiden är perfekt att starta upp nya idee´r inom både film och litteratur, och därför har jag beslutit mig för att vara med i några tävlingar där priset är att få vara med i en antologi.

Teman saknas inte, och som alltid sätter hjärnan sprätt på bokstäverna, och skapar nytt.

Ikväll skall jag på manusförfattarträff inne i stan. Det är Filmcentrum som anordnar det, och priset är nästan löjligt lågt. Funderar starkt på att ta med mitt filmmanus och låta Eva Brise granska det.
Tyvärr har jag inte hunnit skriva om det. Bokskrivandet tar nätterna i anspråk, och dagtid jagar jag jobb, och försöker styra projekt uppbyggnad.
Nu hoppas jag innerligt att regnet stoppar, så jag slipper komma dit våt som en katt.

Apropå katt. Vår lilla älskling Zally, växer som ett litet jihu, och det är snart dags att sterilisera våran lilla drottning. Ha, ha...Peters problem just nu är att få behålla sin säng.
Zally parkerar sig där varje kväll, och jamar argt när han bär ut henne till vardagsrummet och stänger dörren.
Jag är ju uppfödd med både hundar, katter och emellanåt både kaniner och Ökenråttor i sängen, men är inte heller allergisk som Peter. Dock verkar det ha lagt sig. Han kanske behövde leva i en lite smutsigare värld? Dammet som ibland yr över golven därhemma får honom att nysa och snörvla, men i lagom dosor så stärker det nog immunförsvaret.

Huset är numera tyst dagtid, och snickarna har dragit till ett annat projekt. I alla fall tillfälligt tills vi skrapat ihop mer pengar. Så här ser det ut framifrån:


Och så här ser det ut på baksidan.
Visst är det vacker med svart plåt? Botkyrka kommun sade att vi skulle ha rött tegel, men Peter bara fnyste och berättade att han var plåtslagare, och att plåt håller mycket längre, och bättre än tegel.
Vi fick tillåtelse att ha plåt, och jag njuter varje dag av anblicken.
Det är mycket jobb kvar. Vääääääldigt mycket.
All panel skall målas, och massor av lockpanel skall sedan på det. Resten av taket måste på innan vintern, och fönstren skall in.
Hm...fönster var det ja.
Vi beställde sådana som på nedervåningen, men fick en annan sort som nu skall skickas tillbaka, och får snart en leverans med de rätta. Struligt? Nä då...vi bor bara 1,5 mil ute på landet med en yttepytteväg där lastbilarna har stort besvär att tränga sig in.
Nu är det min lott att måla...flera hundra brädor. Puh! Min hand lär vara helt slut efter det, och skrivandet får förläggas varannan dag

Ha det gott

3 kommentarer:

  1. Vet inte om det hjälper så mycket med er pengabrist till huset, men har beställt din bok nu i alla fall :) Är väldigt nyfiken och längtar till den kommer! Ha det bra!!

    SvaraRadera
  2. Tack Izabelle, vad glad jag blir. Berätta gärna vad du tycker.

    SvaraRadera
  3. fint hus ,,, lycka till :)

    SvaraRadera