Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 september 2011

Bokmässan-lördag-inlägg nummer tre


Det sista jag gjorde innan vi lämnade mässan var att stöta på Dag Öhrlund med frun Carina. Vi pratade om böcker, skrivande och bloggar ett tag. Carina är ett riktigt glädjepaket som är fylld av sprudlande energi. Vi bytte visitkort, och vem vet...vi kanske hörs av på Facebook. En underbar kvinna som blev en härlig avslutning på dagen.

Naturligtvis köpte jag en VILDSINT av Jens Starsmoor innan vi gick, och med ryggsäcken tyngd av böcker, visitkort och massor av brochyrer tog vi farväl av Dominic och de andra. 

Nu sitter jag i bilen, och passerar precis Jönköping.
Jag och Peter har käkat varsin Statoilmacka, dyr som stryk, men god. Bilen störtar utför backe efter backe genom landskap som är fulla av vackra höstfärger. Himlen är fylld av svagt rosafärgade moln, och ett svagt solsken sprider en sista värme.
Gigantiska vindsnurror står längs vägen, sakta snurrande, samtidigt ser vi havet som för tillfället ligger stilla. Vackert så det gör ont.

Nu skall jag underhålla Peter som pratar oavbrutet om allt vi passerar för mina döva öron. Det är svårt att koncentrera sig på två saker samtidigt.
Längtar hem till småttingarna och ser nu fram emot nästa helg då vår familj utökas med några valpar. Det är både spännande och skrämmande när hon föder.

Ha det gott
Kram

2 kommentarer:

  1. Låter som du har haft det trevligt på bokmässan. Jönköping och havet får jag inte riktigt ihop?

    SvaraRadera
  2. Ha, ha helt rätt...det var Vättern vi passerade. Inget annat.

    SvaraRadera