29 september 2011

Zilla har valpat

Godmorgon!
Igår var det en mycket speciell dag.
När jag lämnat av ungarna och återvänt hem möttes jag av en gnällande Zilla som nästan drog mig till sig. Hon snurrade runt, runt på handduken jag lagt ut åt henne, och jag förstod att det var dags för valpning.
Flämtande gick hon från handduken och lade sig i korgen jag klätt med tidningspapper och en filt, men återvände strax till handduken eftersom jag satt där



Efter en halvtimme syntes två små fötter, och några minuter senare var halva valpen ute.


Jag måste medge att jag fick lätt panik när resten av valpningen dröjde. Zilla stånkade och gnällde om vartannat, och i mitt huvud flög bilder av hur vi fick åka till veterinären för att få hjälp.
Naturligtvis skötte Zilla det med galans som vanligt.
Efter en liten stund stötte hon ut valpen.


Den lilla tiken föddes med segerhuva, som Zilla snabbt tog bort, och åt upp tillsammans med navelsträng och moderkaka. Lite halväckligt att se på, men det är bara att titta bort.


Så liten och försvarslös att hjärtat blir alldeles mjukt, och en exakt kopia av sin pappa Chicco som stod på säkert avstånd från Zilla som morrade.


Efter att den lilla prinsessan fått tutta på mamma lade de sig sida vid sida, och somnade.


Visst är hon söt?

4 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...