Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 oktober 2011

Filmmanus på g-kläder på 1300-talet?

Idag blev det inte alltför mycket skrivet på manuset till Hat och en gnutta kärlek, men det som blev, det var superbra. Ha, ha...jo då ibland får man berömma sig själv, eller manuset rättare sagt.

Ronnie Lundins förlag ringde idag för att prata om mitt skapande av filmmanus på Ivar Hamarsman, och vi pratade om hur noga det är med researchen, och pratade om att träffas.
Ärligt talat känns det lite overkligt att prata med någon som på fullaste allvar vill ha ett manus av mig. 
Jag tycker det är jättespännande, och har börjat gå igenom bilder och texter på nätet hur människor var klädda på Fårö och i Estland på trettonhundratalet. Alla tips mottages tacksamt.
Jag vill ha det så verklighetstroget som möjligt, och bilder på kläder triggar min fantasi ytterligare.

En stor fråga jag bär på nu är hur man gör med ersättningen...
Delar man fiftyfifty? Eller?
Jag skall ta kontakt med några som kan hjälpa mig, men om du vet något kommentera gärna.

Till mitt manus Hat och en gnutta kärlek har jag plöjt igenom mängder av litteratur, och uppsatser. Ämnet är nästan outsinligt. psykologer skriver spaltmetrar om seriemördare och varför de gör det. Det vimlar av dokumentärer, och jag hade redan innan läst massor. Ämnet intresserar mig helt enkelt. Vem vet...jag kanske var en mördare i mitt förra liv, eller varför inte en mördad?

Annars går livet sin gilla gång, och alla träd runt oss börjar anta en brunröd nyans medan vindarna blåser så hårt att löven trillar av ett efter ett. Zabine sade att det regnar löv, och det är väl en bra förklaring.
Razmus hostar så illa att jag är rädd att han skall spy, men det lägger sig när han får lite hostmedicin. Hampuz hostar från vårt sovrum, och jag går in för att torka snor då och då.

Det mobila internetet skickar ut mig gång efter gång, och jag är mycket irriterad på Telias ickefungerande nät. Jag vägrar tro på kvinnans fåniga förklaring att nätet svajade pga löven på träden.

På kvällen kom Rita och hjälpte mig sussa barnen med saga, sedan gjorde vi äppelpaj som vi snaskade i oss. 
Peter kom hem från ett trettontimmarspass på sin firma SPEED BYGG & PLÅT och var mer än trött. Vi skrev några fakturor, sedan somnade han sittandes i soffan bredvid hunden som snarkade ikapp.

Nu är det tyst i huset, och jag njuter av lugnet som lägger sig över de som fortfarande är vakna.
Lilla valpen har blivit namngiven av Zabine idag. Ett namn som står högt upp är Zenta, men jag avvaktar några veckor för att se hur hon blir.
Söt är hon redan nu, men oj,oj vilken sötnos valpen lär bli om en sisådär tre fyra veckor.

Godnattkram


1 kommentar:

  1. Tyvärr har jag inga bra tips att komma med om fördelningen av kommande intäkter - men attans så roligt att du blivit anlitad!
    Tjoho!!!
    :)

    SvaraRadera