7 november 2011

Eldning, målning, pirayafilm

Igår eldade jag gamla kvistar hela dagen, och idag lade jag askan från dem över blomlandet och halvruttnade löv ovanpå. Det blir mumma för maskarna i vinter.

Sedan klättrade jag upp till vår nya halvfärdiga balkong, öppnade dörren som ännu inte fått något handtag, och klev in i det öppna utrymmet som saknar både golv och innerväggar.
Jag målade sedan tjugo bräder med grundfärg som stod där och väntade med en ny pensel liggande ovanpå burken. det var Peters verk. Han hade burit upp målarhinken innan han for till jobbet. Färgen tål ju inte kallgrader och måste förvaras inomhus. Det är för kallt att låta burken stå däruppe över natten.
Naturligtvis hamnade det vita på fler ställen än brädorna. Mina svarta jobbarbyxor blev fläckiga, och händerna med. 
Efter att ha njutit av utsikten några minuter tog jag mig nedåt via stegen som stod lutad mot väggen. Sakta och försiktigt, steg för steg med färgburken i ena handen och penseln i den andra.

Klockan hade redan hunnit fram till två, så det blev inget av med skrivandet jag inriktat mig på idag. 
Efter ett snabbt besök hos grannen hoppade jag in i bilen och hämtade ungarna.

Nu på kvällen har jag tittat på en skräckfilm med Razzel som heter MEGAPIRAYA, hm...nja...jag skulle inte se om den om du förstår vad jag menar. Handlingen var väl ganska okej, och den följde mönstret rätt bra, men...då och då skrattade jag när jag egentligen borde darra av skräck.
Samtidigt som vi tittade på skräck tittade Zabine på en annan film som heter Nanny Mac Phee. Det lilla jag såg innan vi lämnade rummet tyckte jag påminde väldigt mycket om en annan gammal film, nämligen Mary Poppins. Mycket av materialet var hämtat därifrån.
Zabine gillade den jättemycket, och ville se om den igen, men då var det läggdags.
Nu sitter jag i skinnsoffan i vardagsrummet och njuter av elden som flammar i kaminen, hundarna som tassar runt, runt, och vaktar på katten som bekantar sig med valpen. Tror inte Zally gör illa henne, men säker är jag inte. Själv kastar jag vakande ögon då och då på dem.
Zilla har precis lagt sig i mysställning med alla fyra benen upp i vädret, och studerar noga varje rörelse som pågår på golvet.

Nu, äntligen skall jag sätta mig med manuset och sätta ihop ett schema över hela boken. kapitel för kapitel med alla viktiga händelser uppskrivna.

Ha en härlig kväll

1 kommentar:

  1. Mysig dag, trots målarkladd - eller kanske tack-vare!?
    Lycka till inatt, själv måste jag nog välta omkull ett tag - varit en lång dag och imorgon har vi födelsedagsbarn i huset. Min lilla Majblomma blir 6!
    Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...