17 november 2011

Uppdatering av hemsidan med 57 nyskrivna noveller, och lite författarinfo.

Nu har jag äntligen lagat andra datorn. Det har varit klurigt, men jag är envis som attan, och inatt vid ett ungefär hittade jag sista knappen.
Under tiden jag strulat med den har jag lagt in cirka 57 nyskrivna dikter och noveller på hemsidan
Nu skall jag bara printa ut samtliga på skrivaren för att spara dem i min pärm med texten Författardrömmar 2011 
Nu har jag lämnat av alla ungar, tänt en brasa, och vallat hundar, så nu godvänner skall jag bara skrivpuffa lite, sedan är det författardags.

Du missade väl inte mitt gästinlägg hos Skrivmoster igår?
Jag skrev bland annat om varför jag skriver, och vad jag vill med mitt skrivande.
vad vill du med ditt skrivande? Är det bara för byrålådan eller siktar du högre?

De här två sista dagarna har jag fått vilat med filmmanuset till Ronnie Lundins bok IVAR HAMARSMAN som jag också recenserat. Följ länken så kan du läsa vad jag tyckte.
Ronnie har för övrigt kommit ut med ännu en bok om Fårö, som han lanserade förra helgen. Den heter Och Fårös jord blev till sten
Så här står det på Boklyan förlags hemsida om den:

"En bok om en brytningstid, om industrialismen som kom och ställde det gamla bondesamhället på ända. Visserligen kom den något senare till Gotland och Fårö än till övriga Sverige, men effekten och motsättningarna var desamma.
 
Johan föds på en bondgård som fungerat på samma sätt i århundraden. Men en ny tid nalkas. Johan åser detta. Först med förundran över alla nyheterna och sedan, när han dras in allt det nya, inser han att han måste flyta med i utvecklingen till skillnad från sin familj som vill hålla sig kvar i det gamla trygga livet. Johan går med i den syndikalistiska fackföreningen som kämpar för rättvisa. Konflikterna på de nya arbetsplatserna blir många och hårda medan bönderna tittar med avsky på socialisterna som de tycker bara bråkar.
 
Och Fårös jord blev till sten bygger på verkliga händelser med personer som existerat, blandat med en och annan som är uppdiktad. Vad de gör och säger är skapat av författaren, men vissa uttalanden har nedtecknats vid intervjuer."

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...