30 december 2011

H&M sommarkatalog med extremt smala modeller-bokmanuset ökar snabbt i omfång

Inatt skrev jag på manuset Hat och en gnutta kärlek tills klockan blev tre. jag fick det berömda flowet, och kunde inte sluta. Karaktärerna nästan satt i mitt knä och berättade vad de varit med om. Benjamin sade att jag måste presentera honom före Charlie, och hon bad mig göra Jocke snällare. "Så elak har han inte varit.", sade hon och tände en cigarrett, som hon snabbt släckte då Jocke kom in i rummet med rynkade ögonbryn.

Som du vet har jag tragglat som attan med första kapitlet, och det var inte så underligt för första kapitlet fann jag igår. Ett helt nytt sådant, som var klockrent för boken.

Idag fick vi H&M.s nya katalog, och tittade på kläder till mig och ungarna när Zabine sex år tveksamt säger:
"Får tjejerna aldrig mat mamma? De ser sjuka ut. Titta på deras armar."
Min kloka lilla tjej pekar på en anorektisk modell med insjunket förvisso mycket vackert ansikte.
"Det är för att..." Börjar jag, men tystnar...och tänker för mig själv att det är helt rätt som hon säger. Modellerna ser sjuka ut. "Nä vet du vad gumman. du har helt rätt, och jag tänker inte köpa något från det här stället. Vi tittar i Ellos istället. Deras modeller är mer normala."

Nu kommer Peter inkörande på gården, så det är dags att dra på arbetsbyxorna och sätta på sig handskar, för nu skall målas, snickras och sättas upp panel.

Ha en bra dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...