28 december 2011

Kinnect-läxläsning-teckning

Dagen har valsat iväg i ett huj, och innan jag hunnit få undan alla kassar med ratade leksaker, försmå kläder och skor blir det mörkt, eller i alla fall skymning.
Det är så skönt att slippa alla lådor som stått överallt och skräpat, men än finns det att göra.
Egentligen borde jag väl använda Tradera, men jag orkar inte hålla på. Så istället skänker jag det som är för litet till välgörande ändamål.
Hörde talas om att det var en insamling till uteliggande barn här i Stockholm, men har tappat bort lappen där jag skrev adressen, så det får gå den vanliga vägen via Röda korset och de andra lirarna. Ibland undrar jag hur lurade vi givare är...stoppar de alla pengarna i egen ficka eller går de verkligen till de som behöver hjälp?

Ibland verkar det som om rika människor blir girigare ju mer pengar de har, och förstår fullt ut varför de som har det sämre tar chansen då de får den. Kan de så kan jag mentaliteten blommar.

Barnen har spelat x-box Kinnect och blivit svettiga. Det här är verkligen ett bra spel, och barnen får ju till och med röra på sig. Men jag har redan ledsnat på de olika varianterna, och håller mig undan.

Razmus har läst högt för oss, och skulle skriva en liten novell om vad tomten tar sig till då han försover sig.
I min skalle radades handlingar upp, men hos min son var det tomt...eller rättare sagt annorlunda. Han tog pennan i ena handen och började...teckna medan munnen gick. Hux flux hade Razmus ritat en teckning med en naken tomte som rusade ut på gatan spritt språngande naken.


Hade tänkt skriva på manuset, men har istället skrivit ned korta minnesanteckningar som jag fått in i huvudet under tiden som jag leker med ungarna och diskar. 
Inatt kommer jag att skriva in dem i manuset.

Ett vitt brev kom från ALFA-kassan idag där de meddelar att jag blir utskriven/utkastad därifrån om 55 dagar. Hm...

Nu skall jag plocka upp barnen ur badbaljan, och sätta mig och mysa med dem framför teven där filmen Bilar2 går för fullt. En film som är i bästa James Bond stil. Med bilar i huvudrollen.

Lilleman väger mellan att fortsätta leka med sin supersmarta bilbana som sitter på väggen och fortsätter med en bilbana på golvet. Han älskar sin julklapp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...