23 december 2011

Vintervita vägar fulla med is, och lite allmänt om dagen

Nu är det bara en enda kort natt tills allt barkar loss. Jul, jul strålande jul för oss, men ett rent helvete för många andra, däribland ett stort antal ungar som bedjande håller tummarna för att inte mamma eller pappa skall supa sig redlösa.
Jag skulle ljuga om jag sade att vi är helnyktra, men jag åtminstone är så vit man kan bli. Sprit lockar mig inte alls. Jag tycker att det smakar bläh, och vin anser jag vara surt och rent ut sagt äckligt.

Idag har jag lagt mobilen på julförvaring(avstängd i ryggsäcken), och Peter har lekt med busiga ungar ute i snön, byggt snögubbe i tvåmetersklassen, och följt med mig till lilla affären och loppmarknaden en bit härifrån där vi inhandlat verktygslåda, skiftnyckel och ett antal intressanta pocketböcker bland annat av Håkan Nesser.
På väg därifrån hittade jag och Zabine tre par jeans som hon förälskade sig i. Pris? Tjugofem spänn stycket.

Efter en god middag hos kära mor och far åkte vi på Lillemans förslag hem för att lägga honom, och Zabine som hade vissa svårigheter att hålla upp ögonlocken.
Mamma gav mig en specialfilt i försenad födelsedagspresent som kommer att bli superb när jag skall jobba med mina skriverier.

Hemma hos systeryster stod en bil och väntade. Det var hennes kompis Stefan. Vi fikade och lade ungar i samma sväng, sedan skrev jag lite på facebook och bloggen.
Min systerdotter hade dataproblem som jag försökte lösa, men, hm...istället raderade jag allt hon skrivit. 
Signe är jätteduktig på att skriva, men har lite svårt med stavningen. Hon har berättat att hon får ett liknande flow som mig då hon skriver, och jag försöker hjälpa henne så gott jag kan.
När hon fyllde år fick Signe en bok om skrivande för ungdomar, vilken jag hoppas skall hjälpa henne.

Nu är bordet avdukat, ljusen släckta för natten, och svag julmusik blandas med ljudet från två teveapparater som går med olika filmer inne hos största barnen.
Utanför ligger kylan som ett täcke över backen, och på nattsvart himmel tindrar stjärnorna.
God jul kära vän, och ha en underbar kväll







2 kommentarer:

  1. Det märks tydligt att ni lever jul-liv! Härligt!
    Tack för fina ord om min text och självklart får du hänvisa/publicera den!
    Kram och du ... imorgon är det JULAFTON!!!!

    SvaraRadera
  2. Här kommer en julkram från mig <3<3<3

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...