Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?26 januari 2012

Göteborg here i come-pitch hos Kabusa

Tjoho!
Igår när jag kollade mina mejl hittade jag något mycket efterlängtat...ett trevligt mejl från Kabusa förlag. En inbjudan att komma dit och pitcha mitt senaste projekt Hat och en gnutta kärlek. Beställde biljetter via SJ, och ser fram emot att sitta på tåget i många sköna timmar och skriva som en idiot in i det sista.
Manuset är inte färdigt, men synopsiset är det.
Det här är riktigt, riktigt spännande, och första gången för mig någonsin.

Inatt skrev jag tills klockan blev ett, och delade sedan säng med två småkillar och en stor. Varmt och gott, men trångt.
Nu är barnen körda till sina respektive ställen, elden tänd, hundarna rastade och jag skall skriva även om migränen durrar i bakhuvudet fortfarande. Illamåendet kommer som ett brev på posten, så det är bara att ignorera och köra på.

Peter kom hem igår kväll med en SKRIVA-tidning utan att vara medveten om att jag prenumererar på den. Tänker skicka det extra exet till min söta systerdotter Signe som också skriver så fingrarna blöder.
Hon uppskattar nog innehållet.

Nä nu govännen min skall jag slå igen internet, och glida in i mina karaktärers huvuden alternativt samla dem runt mitt skrivbord för att lista ut vad som hände sedan...när Benjamin mördat den första flickan.
Vad får egentligen någon att göra något dylikt? Det är vad Charlie just nu försöker lista ut, och framförallt försöka förstå.

Ha en god dag
Kram

2 kommentarer:

 1. Oj så roligt för dej!
  Lycka till och njut av stunderna i Götet.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack Ulla.
  Det blir bara en snabbis fram och tillbaka. Åker sju, framme 11.30. Pitch 13.50, hemresa 16. Det blir skönt att sitta och mysa med en bok, eller varför inte manuset.

  SvaraRadera