9 januari 2012

Skrivarprat-TRE ENKLA REGLER finns inte-Bräda för bräda

I går stod jag uppe på ställningen i stort sett hela dagen, och satte panel.
Det värsta med att snickra vintertid är att jag måste ta av mig handskarna hela tiden för att kunna spika fast panelen. Mina stackars fingrar var förvandlade till ispikar och fötterna, ja de kände jag inte.

Men nu är vi klar med ena sidan.

Eftersom jag skrivit tills klockan tre natten innan var jag lite pömsig, och den goa värmen när jag eldade igår kväll gjorde att både jag och Peter slocknade en liten stund.

Inatt skrev jag ut alla pdf:er från Skrivarprat, och satte in dem i pärmen där alla tips från Ann Ljungberg samsas.
Sedan fixade jag till Peters hemsida SPEED BYGG & PLÅT , lade in fotografier på jobb han gjort och från vårt byggande här hemma.
Samtidigt som jag håller på med det här så pluggar jag skrivande genom att läsa i min ena bibel TRE ENKLA REGLER finns inte. Elisabet Norin har lyckats göra en bok som på ett enkelt sätt får mig att vilja lära mig ännu mer. Jag hungrar efter vetande, och fyller sida efter sida i min anteckningsbok med ord och scener jag hittar.


I morse var jag yr i huvudet, men stapplade upp och åt frukost.
Efter det tittade vi på en underbar film med Cameron Diaz och Ashton Kutcher i huvudrollen. Du vet en sådan där relationsfilm med gråt och tandagnisslan, som egentligen är väldigt förutsägbar även för en icke manusförfattare. Peter visste exakt vad som skulle hända sekunden innan och talade om det, varvid jag hyssjade honom med ett "Ja, jag vet, men tyst nu."
Och ja, visst grät jag. Så manusförfattaren hade gjort ett bra jobb.

Nu pluggar Razmus matematik medan de små bygger klossar i rummet intill.

Dagens tema på skrivpuff är Saktmod, och jag är lite osäker på vad det är men anar...och visst har jag rätt. Det blev en kort dikt 

Funderar på om jag skall starta eget förlag innan boken Hat och en gnutta kärlek kommer ut, eller efter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...