Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?5 januari 2012

Skrivprocessen-Hur skriver du egentligen? Och när?

Jag skriver ju mycket i genren crime, och ofta handlar novellerna och böckerna om sådant jag vill påvisa för andra, helt enkelt göra ett försök att få till exempel kvinnomisshandel extra diskuterat.
Att jag gillar mördare och andra underliga lirare är väl inte någon hemlighet vid det här laget.
Så fort jag är klar med Hat och en gnutta kärlek kommer jag att jämte filmmanuset skriva om min självbiografi TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEL till romanform. Något som skall bli jättekul nu när jag smält allt som hände de där åren med graviditetsstickor som visade på plus, men slutade med missfall och slutligen gav upphov till våra tre monster.
En annan sak jag funderat på att skriva om är guldgrävare, och jodå...ideerna finns ordentligt nedtecknade. 
I mitt fall är det ingen skrivkramp som stoppar mig, bara brist på tid att omsätta ideerna till böcker fortast möjligt.


Hur skriver du? Vilken genre´? Och när skriver du? 
Är det på natten , som mig...då barnen sover sött och bara spöken och andar är vakna, eller är det i morgonens första strålar, när magen knorrar och sötungarna sover? Eller är det på bussen på väg till jobbet, med andra människor inpå?

Jag skriver oftast (och bäst) på natten. Det är som om karaktärerna har lättare att träda fram då, och ofta, ofta sitter de runt mitt bord och berättar vad jag skall skriva.

Jag har testat att skriva i lugn och ro på ett skrivarretreat och konstaterade att det inte alls är något för mig. På något underligt sätt tömdes hjärnan på ord, och vågorna som slog mot stranden gjorde mig snarare stressad än lugn och harmonisk.
Och ändå satt jag i flera dygn instängd i ett rum med total tystnad runtom. En vecka senare var jag brutalt medveten om faktum. Det fungerade inte.

Jag har också testat att skriva på cafee´r, men nja...öronen har en viss förmåga att bli extra stora när jag vistas bland människor. Då lyssnar jag på tonfall, ord och studerar gester, och hur de beter sig.
Gissa om jag hämtat många av mina karaktärer från omgivningen? ha, ha...jodå, det är väl en och annan som kan känna igen sig eller sitt sätt att vara.

Just nu står gästhusrenoveringen på paus eftersom vi jobbar så mycket med husuppbyggnaden, men till våren kör jag på igen, och hoppas att det fungerar att skriva där.

Inatt jobbade jag med skriverier, men inte manuset. Jag läste Desiree Fredlunds underbart, uppfriskande bok MY, och pilutta dig...den kan du inte köpa i butiken för hon har skänkt tvåhundra exemplar till utvalda personer, och jag lyckliga människa är en av dem.
En recension kommer när jag läst ut den.


3 kommentarer:

 1. Väntar med spänning på recensionen! MEN andrautgåvan av My finns i handeln! /Desirée

  SvaraRadera
 2. Jag brukar också skriva på kvällarna. Det är alldeles tyst, en speciell känsla i luften. Eftersom min roman är ganska spännande får jag in rätt pil i texten.
  Jag måste även ha tyst omkring mig. Har testat med musik men det går inte. Har inte testat café eller liknande, borde göra det? Jag skriver dock på statonär dator och det blir tungt att släpa med den, haha.

  När jag läste igenom ditt inlägg kom jag att tänka på hotell utomlands. Första gången man kommer till sitt rum och går ut på balkongen och möts av värmde, en sval bris och en fantastisk utsikt. För ett år sedan kom jag på en roman som handlar om "utomlands", nu fick jag upp idén i huvudet igen och tänkte börja skriva på den. TACK!

  Grattis till att du vann/fick hennes bok! Jag dras inte till den eftersom jag hade en mobbare som hetter My förut, men hoppas du tycker den är bra! Kram på dig!

  SvaraRadera