25 februari 2012

TEMA Energi DEL 9 om Pelle

Eftersom Hampuz kände sig obekväm i sin väns kläder bestämdes det att allt skulle skickas bort till Röda korset, och de mottog tacksamt Carolines gåva.

De tomma garderoberna fylldes på efterhand som året gick, och när sommaren äntligen återvänt hade det tillkommit nya snygga klänningar och några få klädesplagg tillhörande den nya mannen i hennes liv dinglade på några ensamma galgar. 
På väggarna i huset satt fotografierna på Pelle kvar länge efter hans sorti, men togs så småningom ner för att ersättas av nya på barnen och Caroline. Flickorna mindes knappt sin pappa och hade slutat att fråga efter honom.
Papperslappen som Pelle skrivit hittades mycket senare av barnen under byrån och på den stod det kort och gott ”Älskar dig! Syns ikväll. Puss” Caroline hade satt upp den på kylskåpet och så småningom trillade den ner och försvann.

Pelle tyckte att livet lekte det första halvåret, men i eftertankens kranka blekhet fanns ingen lycka och frihet. Saknaden efter lena flickarmar och glada röster plågade honom och värmen som ständigt pågick blev jobbig och tråkig. Han längtade som besatt efter snö och pulkåkning med flickorna i kyrkbacken.
Det slitna fotot av dem var nästan grått av alla smekningar det fått och trots idoga försök att få Caroline att skicka ett nytt, kom inget i postboxen.

År lades till år och gråa stänk syntes i hans hår. Den fasta magen blev rundare av all öl och egentligen tillbringade han nog alltför mycket tid på den lilla baren som låg runt hörnet.
Genom Hampuz visste han att Caroline träffat en ny man, och att hon mådde bra. Hans älskade barn hade växt och blivit två vackra flickor som börjat i skolan och fått pojkvänner. Deras mamma vägrade att prata en enda gång med honom och telefonsamtalen med flickorna blev stötiga och tysta för att till slut upphöra helt.
På första parkett kunde han sitta och studera paren som kom till ön, och alla vackra kvinnor som jobbade på hotellet. Ibland slängde en gäst till honom något ord, men oftast ignorerade de allihop mannen som alltid satt i sin stol. Pelle kände sig helt dränerad på energi.

3 kommentarer:

  1. Det går inte så bra för Pelle ... han ångrar sig, friheten var inte så fri utan kvävande ...

    SvaraRadera
  2. Hur ska det gå, hur ska det gå?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...