Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?21 februari 2012

Till Göteborg med viss försening för att pitcha mitt manus

Idag är det dags.
Upp klockan fem, ut med hundar, brer ett antal mackor, kollar ryggsäcken för 111 gången, lägger ned Elisabet Norins bok TRE REGLER finns inte, Olov Svedelids bok LÄR DIG SKRIVA SPÄNNANDE, min bok PAPPERSSKÄRVOR, och massor med frukt.
Är lite fundersam över klädval, men sätter på mig turjeansen, varma snygga jackor (jodå, det är två lite tunnare jackor i fleece som är guld att resa i.)

Det är mörkt ute, halt och småregnigt. Jag kör försiktigt där rådjuren brukar hoppa fram, och håller tummarna att inte älgarna skall komma på den idiotiska ide´n att gå ut på vägen.
Stället där vildsvinen brukar synas är idag tomt tack & lov.

Men det bästa av allt är att jag får en parkering intill pendeltåget, och slipper vara så förbålt mörkrädd när jag återkommer sent ikväll. Är ju mörkrädd som du vet.

Införskaffar halstabletter för att slippa irritera medpassagerarna, och känner hur det gurglar i magen av resfeber. Hostar och snörvlar.

På centralen vimlar det av folk, och jag fastnar som alltid i betraktandet av folk som springer än hit än dit. När jag bodde på söders höjder för en sisådär tio år sedan satte jag mig ofta på trottoaren utanför tunnelbaneuppgången vid Medborgarplatsen och studerade folk.
man kan lära sig mycket av sådant, och idag använder jag dem studierna när jag skriver.

Nåväl tåget kommer in på perrongen lätt försenat och vi far iväg, för att bli stoppade i Flemingsberg där det hänt en olycka, och vi blir stående. Tur att jag kommer iväg i bra tid för pitchen är inte förrän kl.13.50

Nu skall jag skriva dagens puff, sedan återgå till manuset.
Ha en underbar dag
Kram

1 kommentar: