Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?11 april 2012

Ny valp på G-manusskrivande-egenutgivarnas utskick till bokhandlare

Vi kommer nog att få tillökning snart.
Zilla och Chicco smygparade sig då hon löpte, och jodå...hon blir allt rultigare.
Det hela hände då jag var på vift i Norrtälje, och sov över där. Ha, ha...Peter trodde i sin enfald att hundarna skulle lyssna på honom...vilket de naturligtvis inte gjorde.

Igår badade jag Zilla och gjorde iordning en bädd speciellt för henne. Nu väntar vi spänt på att något ska hända.


Zenta hennes sista valp har fyllt sex månader och tuggar på det mesta, men har charmat in sig hos husse så pass att han förlåter henne varje gång.


Igår natt skrev jag på manuset till två då ögonen vägrade vara öppna, och jag om och om igen nickade till.
Det var kallt i sängen, isande bittert kallt och jag tyllade om mig med filtar från två håll plus dubbla täcken. Underligt att det kan bli en sådan kyla i vårt sovrum, men den kommer underifrån.

Imorse vaknade barnen ett efter ett och vi åt frukost. 
Jag steg upp tidigt och hade skrivit dagens skrivpuff samt kikat på manuset jag skrivit ut. 
Snart är det dags att läsa in texten för att på så sätt höra och se om något låter underligt, om jag måste ändra textföljden, lägga till eller dra ifrån.
Jag älskar alla steg i bokskrivandet, fascineras över att min hjärna härbärgerar så många ord och skeenden. Det är bara att hoppas att inte den där förmågan att skapa får för sig att försvinna. Det vore en stor sorg, och mitt liv skulle bli så fattigt.
I princip kan jag säga att jag lever i en fantastisk overklighet av verklighet. Det mesta jag ser och hör omsätts i hjärnan och förvandlas till en film med text.

Egenutgivarnas utskick med alla våra böcker är snart redo för utskick till bokhandlarnas inköpare, och min mage gör saltomortaler av nervositet över hur det skall gå, om min bok kommer att säljas eller dissas.

Nu ska jag kliva in i verkligheten ett tag, ringa om sterilisering av kissemissen och sterilisering av Chicco som verkar vara högproduktiv, vinst varje gång liksom.

Annars återstår inget annat än en intensiv dag med fyra glada barn som härjar vilt, för att korta stunder hämta andan med att teckna.
Ha en underbar dag
Kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar