TEMA Elakhet

"Surfar du nu igen?", säger Tova, och sätter sig mittemot sin man Erik.
"Mm"
"Kan vi inte äta tillsammans för en gång skull? Bara du och jag?", fortsätter Tova, och dukar fram de vändstekta äggen, och baconen som är sådär lagom krispiga. "Jag skulle uppskatta det enormt...älskling", sa hon med viss fördröjning på älskling.
Inom sig funderade hon på om det egentligen var vettigt det hon höll på med. Karlfaan struntade ju uppenbart i vad hon gjorde, och han hade lika gärna kunna ätit svarta bacon med ovänt ägg utan att reagera.
"Lägger du ihop datorn då?", sa hon och bannade sig själv för att hon var så himla mjäkig. Egentligen skulle hon packa ihop hans saker, lägga porrtidningarna hon hittat i garderoben jämte, och skriva ut listorna med porrsajter han besökt de sista månaderna. Erik hade problem...stora sådana, och...nä...hon ville inte längre vara medberoende. Själen mådde inte bra, och kläderna hängde som trasor på hennes illa behandlade kropp.
"Finns det inget kaffe idag? mumlade Erik och famlade med handen framför datorn. "Du vet att jag måste ha kaffe för att vakna."
"Kaffet är slut"
"Slut? Men det är väl bara att köpa nytt? sa han och höjde blicken så pass att hon såg de bruna ögonen.
"Har ingen lust", mumlade hon och höjde rösten "Jag vill skiljas."
"Mm"
"Hörde du vad jag sa? Jag vill inte leva med dig längre. Jag vill ha ett eget liv. Träffa en man som jag ser munnen på då vi äter. En riktig karl som föredrar mig framför nakna fruntimmer med spretande ben på en skärm."
"Vad kul då."
"Men Erik, fattar du inte att jag fått nog? Det är endos, finito med allt smusslande av porrtidningar under madrassen, sena telefonsamtal där du sitter i köket med erigerad kuk."

Han slutade tugga på smörgåsen, och höjde blicken igen. "Hur...?"
"Jodå, jag har både sett och hört dig. Gråtit i kudden när du inte hör. jag är en människa Erik. En kvinna med känslor som älskat dig ändå. Tills nu..." Hon tystnade och drog av sig vigselringen. "Varsågod, du och jag har inget gemensamt längre, så...jag går nu."
Erik tryckte ihop datorn, men hon hann se en mörkhårig, yngre kvinna som var naken och höll sina bröst med båda händerna. Enorma, overkligt stora bröst, med mörka, nästan svarta bröstvårtor.

När Tova stängde ytterdörren tog hon ett djupt andetag, blundade och blåste ut luften.

Om du vill höra mig läsa den hittar du länken på facebook

Kommentarer

  1. Det känns som den kvinnan gör rätt i att gå. Väl skildrat.

    SvaraRadera
  2. Välskrivet som vanligt. Den där ängslan att inte vilja släppa taget fast hon vet att det är det enda rätta. Bra!

    SvaraRadera
  3. Tyckte jag mycket om! Jädrans karlslok.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg