Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?20 oktober 2012

TEMA Avbrott


Kalle såg fram emot en härlig filmkväll när han cyklade hemåt genom villakvarteret som snabbt blivit stans populäraste. De perfekt planterade ekarna strävade högt upp mot himlen på var sida i alle´n som ledde in till huset han byggt med egna händer.
Alice öppnade dörren när han kom och kramade honom hårt. ”Älskling, jag är ledsen men…” Hon pekade på proppskåpet som var svart av sot. ”Det small för bara en liten stund sedan, och elkillarna är på väg. Jag sade ju att vi skulle ta in professionell hjälp.”
Hon satte händerna över pannan och ojade sig. ”Hur skall det nu gå med all maten jag föberett? Kunde du inte…?” Hon tystnade och iakttog Kalle.

Först blev han bara besviken, sedan arg…på sig själv, livet och Alice för att hon inte kunde ha varit mer envis. Varför hade han kopplat in elen själv? Varför? Vad tänkte han med egentligen? Kalle tittade på den sotsvarta fordom kritvita luckan och skämdes.

Alice hade gått in i köket och stod med ryggen mot honom, Tyst och anklagande. Hennes händer drog om och om igen över en kastrull som låg i diskhon. Vigselringen slog i den silverfärgade ytan och påminde honom om mamman som varit exakt likadan som frun. Till och med frisyren var densamma. Insikten slog ned i honom som en blixt. Jag har gift mig med en kvinna som är en exakt kopia av min mor. En kvinna som jag hyste en hatkärlek till, och flyttade ifrån samma dag som jag fyllde femton.

Kalle lyfte händerna för att smeka Alice över ryggen, men lät dem istället sjunka ned och leta sig in i fickorna på byxorna. ”Vi kan tända en eld…” Han lät resten av meningen ligga i luften som en öppen fråga.
Alice vände sig mot honom. ”Bara du och jag? Men…du brukar ju ha filmkväll på onsdagar.” Hon gick fram till köksbordet och lyfte upp sin vita Mac-dator och räckte den till honom. ”Du kan titta på film i den här om du vill…”
Kalles hjärta snörptes ihop. ”Alice…du…förlåt. Jag har varit en genomrutten make och bara tänkt på mig själv. Det är klart att jag hellre vill vara med dig. ”Han lade handen över hennes, och tog emot datorn för att ställa tillbaka den på bordet. ”Kom så tänder vi en massa ljus, och häller upp ett varmt bad. Jag kan massera dig om du vill?”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar