Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?21 november 2012

Hurra, hurra, hurra idag är det Hampuz födelsedag

Vaknar tidigt, tittar på klockan och ser att det är tio minuter kvar.
Gonar ned mig under täcket, njuter av värmen.
Katten hoppar upp i sängen och stryker sig mot min hand, kurrar och jamar uppmanande. Hon är hungrig och gosig samtidigt.

Jag tassar upp och dricker lite vatten, sedan lägger jag mig igen. Kryper tätt intill Peter och njuter av att bara vara.

Tio minuter går fort
Klockan ringer...det är dags att klä på sig, ta ut hundar, ge katten mat och framför allt jaga upp tre tröttmössor.
Men idag är det en speciell dag.
Lilleman fyller fem år.


Vi har tagit för vana att låta barnen vara lediga när de fyller, och istället åka till en leksaksaffär och handla presenter...som de själva bestämmer. Det här är populärt må du tro, och de ser alltid fram mot att ha den här tiden. Tänk dig själv att få gå in i en butik och välja vad du vill ha. Inom vissa gränser naturligtvis.

Idag körde Peter stora barnen, medan jag stannade hemma med Lilleman, dukade undan, tog ut hundarna ännu en gång, och skrev på datorn.
Klockan tio åker vi mot Tumba för att besöka en stolor leksaksaffär, och Hampuz är lätt irriterad för att vi inte åker nu på direkten.
Han är mycket medveten om att både farfar och mormor skickat pengar till honom som också ska förvandlas till presenter.
Allt som allt hamnar dagens shopping på minst tre presenter.

Lite senare på eftermiddagen ska jag till sjukhuset med Zabine och kolla hennes syn. Jag hoppas faktiskt att hon ser dåligt, för då får jag en förklaring till hennes ständiga huvudvärk. Annars måste hon undersökas vidare, göra hjärnscanning och så vidare.

I kväll eller inatt när all tårta är uppäten, och barnen sover tänkte jag skriva igen, eller rättare sagt redigera. Det känns som om jag gjort detta i evigheter, men...jag hoppas att resultatet blir bra.

Ha nu en underbar dag, för det tänker jag ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar