Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?3 december 2012

Behagligt

Långsamt gled jag ned i badkaret som Niklas nyss fyllt med bubblor. Skattande tog han mig om livet och lyfte mig mot hans nakna kropp. Kylan i rummet gjorde så att håret ställde sig rakt upp och underligt nog frös jag om fötterna.
När han släppte mig kände jag hur det bubblade som kolsyra i kroppen och gled så långt ned i vattnet att bara nästippen syntes på mig. Värmen i vattnet fick mig att tänka på sol och sommar.
Ljuden i rummet blev förstärkta. Hade Niklas alltid haft den där gnällande rösten som mer liknade en ostämd fiol än en mansröst? tänkte jag och lät ansiktet komma upp över ytan.
"Du vet att jag älskar dig", sa han och grep tag i mina överarmar. "Jag är galen i dig."
"Dito", sa jag tveksamt och studerade det vackra ansiktet framför mig. Jo då jag kunde nog stå ut med hans röst. Jag kanske kunde skicka honom till en talpedagog.

3 kommentarer:

 1. Åhh, flera nivåer i det här korta stycket. Den första behagliga känslan, kontrasterna mellan kyla och värme och sedan tvivlet i hennes känslor. Imponerande att du fått med så mycket innehåll i dina ord.

  Men det här med pronomen är svårt och jag kan inte reglerna, går bara på min hemvävda känsla. Du skriver "tog han ... hans nakna kropp" Jag hade nog skrivit "sin" i st f hans, för att få bort känslan av det det kanske finns en 3:e person i rummet. ;)

  SvaraRadera
 2. Hejsan
  Helt rätt, det ska vara sin inte hans där.
  Skrev det lite snabbt innan jag slog igen nätet och redigerade manuset.
  Tack för att du läste

  SvaraRadera