Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?31 december 2012

En början-200

Nytt år, ny början, tänkte jag och rev telefonboken i små delar som jag sedan brände upp. Jag var fullt medveten om att alla nummer fortfarande gick att hitta på internet och att min telefon skulle fyllas av meddelanden när jag inte hörde av mig. Senaste igår ringde min syster.
Jag hämtade resväskan och drog av en nyckel från knippan som låg på bordet. Familjen Desbois skulle säkert trivas i min lägenhet och de hade redan antytt att de gärna stannade mer än de tre månader vi kommit överens om.
På väg ut genom dörren ryckte jag till då jag såg mitt nya ansikte i spegeln. Doktorn hade gjort ett bra jobb. Ett riktigt fint jobb. Inte ens min mamma kände igen mig längre.
Telefonen ringde och jag kände en djup tillfredsställelse när jag inte svarade. Det var slut på stress och dåliga relationer. Nytt år, ny början, tänkte jag och stängde dörren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar