Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 januari 2013

Recension av Dr Jekyll & Mr Hyde

I natt tittade jag på en film som heter Dr Jekyll & Mr Hyde.
Den är gjord 2008 och var helt fantastisk från första rutan till sista, förutom en pytteliten viktig sak. De som gjorde den hade missat i en scen. En viktig sådan.

En kort resume:
Dr Jekyll, en ansedd läkare och forskare åker till Amazonas och träffar en man som berättar om en magisk blomma. Den kan separera det onda och goda i människor.
Dr Jekyll är som sagt forskare och mycket intresserad av det mänskliga psyket. Naturligtvis letar han upp blomman och smugglar den med sig hem där han börjar experimentet, och lyckas.

Mr Hyde går ut på nätterna för att mörda. Brutalt och iskallt utan några samvetskval.

Dr Jekyll söker till slut hjälp hos en advokat för att bli arresterad och på det sättet stoppa Mr Hyde, som du säkert förstår är samma person. Hon misstror honom, men blir övertygad av ett smycke Dr Jekyll/Mr Hyde tagit från en av dem han mördat.

När Dr Jekyll förvandlas till Mr Hyde blir hans ögon svarta och kroppen förvrids några sekunder. En fantastisk skådespelarinsats måste jag säga. Jag sitter på spänn hela filmen och biter på naglarna.

Nu kommer vi till missen de gjort:
Dr Jekyll är förvandlad till Mr Hyde och går in på sitt sjukhus för att mörda en man han redan misshandlat. Detta för att mannen såg honom och vet vem han är.
Mr Hyde stänger av respirator med mera medan han noggrant ser till att mannen i sängen förstår vad han ska göra. En plågsam, smärtfull död möter mannen.

MEN när Hyde lämnar rummet sätter han inte på respirator med mera igen, vilket innebär att sköterskan som kommer dit och upptäcker den döde borde anat oråd. Maskiner kan ju inte stänga av sig själv, eller hur?
Via ett nyhetsprogram får publiken veta att mannen i sängen dött av en hjärtattack.

Rekommenderar dig ändå att leta upp den här filmen. Den är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar