Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?3 mars 2013

En början-259

Jag ska banne mig städa garderoben tänkte jag och lutade mig ut i vardagsrummet för att kolla om min man fortfarande sov. Jo då, han låg snarkande bekvämt tillbakalutad med öppen mun.
Jag skakade av mig obehaget och öppnade dörrarna. Svarta kavajer, gråa kavajer, slipsar och putsade svarta skor var det enda jag såg.
Längst uppe på hyllan skymtade jag en resväska och ställde mig på tå för att ta ned den. Konstigt, varför låg den här? tänkte jag och greppade handtaget-som gick sönder.
Jag drog ned den med händerna på var sida av den röda läderytan.
Det hördes ett högt brak när väskan ramlade ned på golvet och öppnades med ett lågt klickande.
Inuti låg det–kvinnokläder.
 Allt föll på plats. Hans övertidsjobbande, de smärtande tårna, sminket jag hittat längst bak i badrumskåpet och trott var någon annan kvinnas, men framför allt hans ovillighet att ha sex.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar