Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 april 2013

Alkoholism-hjärtesmärta

Idag har jag skrivit hela dagen, eller...rättare sagt redigerat. Och eldat. Och funderat.

Jag har haft några vänner och pojkvänner som varit/är alkoholister och har stått vid deras sida när de gått olika program. I en del fall har det kommit upp efteråt att de hållit på med droger också.
Jag var alldeles för blåögd för att inse vad som pågick mitt framför mina ögon och hade vuxit upp i en trygg miljö där droger inte fanns. Inte heller alkohol. Eller slagsmål mellan föräldrarna.
Jag hade helt enkelt det bästa ett barn kan ha.

Med tiden träffar jag mina ex och mina gamla vänner igen. Ibland hade de tagit en överdos och ibland sitter de på psyket.
En vän till en före detta verkade utåt som om livet lekte, medan han inuti hjärtat smidde hemska planer. Planer som också förverkligades. Han hängde sig i köket. Dinglade fram och tillbaka när hans flickvän kom hem och fann honom. Jag förstod att han mådde dåligt men blev samtidigt arg på honom för det han gjorde mot sin flickvän.

Ibland funderar jag på vad som gör att man dras till alkohol och droger. De män som jag haft en relation med är totalt olik varandra och har innerst inne ett hjärta av guld.
När jag var ung umgicks jag i kretsar där det fanns både droger och kriminalitet. Men trots att jag tyckte det var vansinnigt spännande att se det utifrån drogs jag inte till det. Idag dricker jag knappt alkohol. jag tycker helt enkelt inte om det.
Naturligtvis har alkoholismen satt spår i min själ. Sjukdomen som får män att slå och hoppa i säng med kreti och pleti. Jag har aldrig blivit slagen, men lämnad...många, många gånger. De har slitit hjärtat ur kroppen på mig och jag har ständigt sett mig besegrad av Herr Alkohol. dragits in i förhållandet igen och blivit stampad och kränkt.
Jag har till och med skrivit dikter om det. Ristat ned all smärta och förtvivlat ropat på hjälp att lösa ekvationen pojkvän/alkohol.
Det var inte många i min bekantskapskrets som visste vad som hände, men de anade och såg på krogen.

Jag har blivit vän med dem på facebook och får följa deras liv. Gamla pojkvänner som stulit en bit av mitt hjärta och vänner jag inte sett på massor av år. Underligt det där att hjärtat aldrig glömmer känslan av att älska någon. Och att det räcker till så många.

Nu ska jag elda lite mer. sedan kliva in i en mans hjärna. Benjamin Larsson, 37 år och mördare.

3 kommentarer:

 1. Good day! I simply would like to give a huge thumbs up for
  the good info you might have right here on this post. I shall
  be coming again to your weblog for more soon.


  Here is my blog post - queen seon deok episode 62 online

  SvaraRadera
 2. Howdy! I just want to give a huge thumbs up for the good info you’ve gotten right here on this post.
  I will be coming back to your weblog for extra
  soon.

  My weblog weather seoul korea october november

  SvaraRadera
 3. Hiya! I just wish to give a huge thumbs up for the
  good information you will have right here on this post. I might be
  coming again to your blog for more soon.

  Also visit my web site ... general semantics quotes

  SvaraRadera