Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 april 2013

Furusund 2-plåtslagare-solsken-takliggare-och busiga barn

Imorse var jag lite seg. Det medger jag.
Men jag kunde inte föreställa mig kaoset jag skulle bli varse några sekunder efter uppvaknandet.

Någon av hundarna eller katten hade spytt ner hela täcket längst ned, och när vi tar bort allt för att lägga det i tvättmaskinen tänker jag hämta ungarnas lakan men ser att någon spytt ned dvd:n som står på byrån plus alla sladdar och uttag på baksidan av byrån. Det var bara att hämta skurhink och svabba av så gott det gick.

Nu på morgonen har jag kört iväg barnen som var måttligt pigga. Vi kom ju hem från Furusund vid halv nio och åt kvällsmat. Hampuz slocknade i soffan, de andra var trötta men överpigga samtidigt.
Razmus tittade på Star wars men vi nekade honom att sitta upp till halv tolv då filmen slutade. Zabine ramlade i säng och hann inte ens släcka lampan innan hon somnade. Trött är bara förordet.

När jag varit borta har jag redigerat och faktiskt läst en och annan tidning jag köpte med mig.
Jag lärde mig till exempel att bronsålderns människor inte alls var så snälla som det berättas förut. De påminde ganska mycket om Vikingarna i sättet och var rätt brutala mot andra folk. Man har nämligen hittat nya hällristningar och arkeologiska fynd som gör att de fått ändrat mening. Intressant är det hur som helst.
Jag lärde mig också att forskarna hittat "snällare" kärnkraft, men att det inte är färdigt riktig än.
Det skrevs också om genterapi. Det vill säga: Inom några månader kan läkarna skriva ut en medicin som tillför kroppen nya gener. Det är till för de människor som har allvarliga sjukdomar som orsakats av trasiga gener eller saknade gener. Helt fantastiskt. Eller hur?

Vi har som sagt jobbat på taket i Furusund hela helgen, och barnen har spelat på platta, tittat på teve och varit uppe hos oss. Taket är inte speciellt brant och pappen som ligger på det är halkskyddad.
Som vanligt är det Zabine som fotograferar. Utom när hon solar.

Ibland är skivorna flera meter långa och jag med mina 163cm räcker liksom inte riktigt till. Då är det bra att Peter som är nästan två meter rycker in och hjälper mig.


Ibland tog vi krampaus. Snart vill han inte göra sånt här längre. Så det gäller att passa på när de små händerna lägger sig runt mig och ber om kärlek.


Ha en härlig dag och missa inte min BÖRJAN
Nu ska jag skriva dag och natt i dagarna fyra. För Peter har åkt tillbaka till Furusund och lägger resten av taket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar