Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 april 2013

En början-310

Gudarna vakade över Stockholm, eller var det bara så jag såg det för att rädda mig själv? Jag stod och åt glass på fjällgatan – ett av Stockholms vackraste ställen. Glassen smälte och gled ner i min hand när jag drömde mig bort till då för länge sedan.
Stockholm var inte lika lugnt som förr. Kriminaliteten hade exploderat efter att vår käre Kung dog och hans dotter den vackra Cecilia tog över.
Med ens kände jag mig iakttagen. Jag vände mig om och gled med blicken över turisterna som stod och oade och aade över utsikten, men såg inget misstänkt. Japanerna smattrade med sina kameror och ryssarna nickade åt varandra med handen mot hakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar