Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 april 2013

Inspelning av text för att redigera - morgonstök

Peter körde barnen till skolan idag, men Lilleman var trött så trött. En sekund funderade jag på att låta honom stanna hemma med mig, men vet att han det mycket bättre på skolan med sina vänner.
Det är svårt att motstå en sötnos som knappt orkar öppna ögonen och ber att få sova vidare. Men jag gör det ibland. Zabine kollar sig i spegeln var femte sekund, byter kläder, fixar håret och nippertippar fram. Razzel är först uppe, men har ett syfte med det – spelplattan. När jag kommer in sitter han under täcket. Grrr – jag gillar inte det här beroendet. Stackars Hampuz kommer upp efter många om och men men gäspar om och om igen.

Nu har jag spelat in fjorton kapitel av min bok och insett att det här är ett toppensätt att redigera. Det är nämligen så att hjärnan hör när ordet blir fel, och då ändrar jag det.

Igår redigerade jag hela dagen. Idag ska jag ge textrespons på två av mina kurskamraters text och skriva om en text jag haft med till kursen förut. Jättespännande.
Det märks att Ylvas information gett resultat. Texterna mina kamrater skriver är både spännande och välskrivna. Det är en fröjd att få privilegiet att läsa dem.

Alldeles strax ska jag fortsätta med texterna och hoppas bli klar idag. 
Imorgon ska jag sätta lister ute i Torö och hinner inte skriva ett dugg. 
På kvällen är det Att skriva för barn kurs.

Fullt ös medvetslös. Ha en underbar dag

2 kommentarer:

  1. Hur? - var? spelar du in ditt manus. Sparar du alla inlästa kapitel?

    SvaraRadera
  2. Hej Ebba
    Ja jag läser in och sparar alla kapitel. Det är ett jättebra sätt att redigera på.

    SvaraRadera