Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 april 2013

Influensatider-bad

Jodå ,jag har också åkt på influensan, och barnen, och min man. Helvete säger jag och stampar med foten i golvet som om det var golvets fel. Jag har inte tid att vara sjuk. Mina nätter försvinner i feberdimma och dagarna går åt till att roa barnen som slåss med varandra och kramas i samma måtta.

Idag har jag Traderat hem sommarlinnen till lilltösen. Hon klär på sig finkläder och sminkar sig för att sedan dansa runt i rummet och leka mannekäng. Hej och hå vad lik hon är mig. INTE. jag har aldrig varit någon prinsessa, inte heller gillat rosa eller sminkat mig. Jo, när jag blev tillsagd av en kompis som hjälpte mig måla de där första svarta kajalstrecken och smittade mig med måste-ha sjukan. Men underlagskräm kommer aldrig att beträda mitt ansikte.

Nåväl, Peter ringde och sa att vi väl kunde åka och bada med barnen. Jag sa ja och packade ihop deras badkläder och tog fram mina som nog var snygga på innan barnen kom, men som nu borde gömmas längst in i garderoben. Som tur är hade jag köpt en så kallad tankini som jag matchade med ett par lika svarta boxertrosor. Vips var magen väck och ingen, ingen kunde ana att en stor bulle gömde sig under den smala volangen längst ned på linnet.

Det var kul att bada. Lilleman kom under vattnet och såg lätt chockad ut när han tittade på mig efteråt. "Du måste lära dig simma", sa jag och sträckte ut armarna för att ta emot honom.
"Nä", sa den lille krabaten bestämt och satte sig på bassängkanten.
Vi bollade och han hoppade runt och fångade den på kanten.

När vi kom hem åt vi och lade barn.
Nu jobbar jag med fakturor och offerter.

Ha det gott

2 kommentarer:

  1. Men du, det kanske inte är så klokt att gå och bada om ni har flunsan hela familjen. Fattar inte hur ni orkar - marsch tillbaka till sängen nu! :)

    SvaraRadera
  2. Jag måste för barnens skull. Jag och Raz är i sista fasen dvs snorar som attan och mår i övrigt bra.
    Det är värre med Peter. han har precis blivit sjuk.

    SvaraRadera