Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?21 maj 2013

Egen härd är guld värd

Igår jobbade jag inte. Istället skrev jag och klippte vår gigantiska gräsmatta.

Peter byggde på vår nya balkong. Visst blir det fint?

Det hann bli sent innan vi var klara och käkade. Solen lyste hela dagen och värmen var nästan outhärdlig. Svetten rann på oss båda två. Det verkar som om jag klarar av värmen sämre nu när jag åldrats. Det är inte lika kul med solhetta längre.

På natten jobbade jag intensivt med att försöka komma in på nätet, men gav upp efter att ha kastats ut gång på gång. Jäkla Telia. Jäkla internet, väste jag och jobbade istället med texter.
Klockan halv fyra väckte jag Peter i soffan och la mig. Ha, ha...ibland blir det lite för sent.

Nu på morgonen skiner solen igen, trots hot om oväder. Luften har svalnat och barnen sitter och tittar på teve. Idag skulle Zabine ut och gå, men kan inte på grund av ett elakt skavsår. Lilleman har magsjuka dagiskompisar och Razmus hostar illa. Jag skippar snabbt alla planer på att ta dem till skolan.
Vi är ändå lediga, både jag och Peter.

Nu har jag gått igenom nättidningarna för att läsa om Husbybråken, orkanen i USA och alla andra hemskheten. Nu... är det dags för frukost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar